Κοίτα Να Δεις Πως Μία Πολύ Μικρή Λεπτομέρεια Σε Αυτό Το Στυλό Της BIC Έσωσε Εκατοντάδες Ζωές Παιδιών

Λίγο ή πολύ, έχει περάσει από το χέρι του καθενός μας ένα από αυτά τα στυλό. Πάω στοίχημα όμως ότι δεν σου πήγε ποτέ στο μυαλό ο λόγος για τον οποίο το καπάκι του έχει μία μικρή τρυπούλα στην κεφαλή.

Ήταν το έτος 1991 όταν η εταιρεία BIC παρουσίασε στον κόσμο μια νέα σχεδιαστική λύση για το στυλό της, η οποία παρέμεινε εντελώς απαρατήρητη και κυρίως αδιάφορη από την πλειοψηφία των ανθρώπων: υπήρχε τώρα μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος του καλύμματος του δημοφιλούς Cristal στυλό της εταιρείας.

Η απόφαση αυτή όμως μόνο τυχαία δεν ήταν… Αυτός ο σχεδιασμός του στυλό είχε έναν πολύ σημαντικό σκοπό:

Όπως θα γνωρίζεις, τα μικρά παιδιά αγαπούν να… τεστάρουν τις αντοχές των δοντιών τους και να “μασουλάνε” ότι βρίσκουν. Από την άλλη, οι ενήλικες έχουν την τάση να δαγκώνουν το καπάκι του στυλό όταν εργάζονται ή γενικότερα όταν είναι συγκεντρωμένοι σε κάτι…

bic-chew

Ένα μικρό καπάκι όμως μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να το καταπιεί κατά λάθος, προκαλώντας μέχρι και πνιγμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι που βοηθάει η μικρή τρύπα στο καπάκι του στυλό, αφού επιτρέπει σε ένα άτομο να πάρει αρκετό οξυγόνο, ώστε να γλιτώσει μέχρι να του παραστούν οι πρώτες βοήθειες!

Εξαιτίας της τρύπας αυτής σώζονται κάθε χρόνο πάνω από 100 μικρά παιδιά και μερικές δεκάδες ενήλικες!

h/t: brightside

H μικρή λεπτομέρεια αυτή που εντόπισε η BIC το 1991 έχει σώσει πολλές εκατοντάδες παιδιών κι ενηλίκων όλα αυτά τα χρόνια, επιβεβαιώνοντας ότι «οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά»!

Scroll to Top