Πού μπορώ να δω online σε ποια ΔΟΥ ανήκω;

Ο βασικός κανόνας που πρέπει να έχετε κατά νου σχετικά με τη ΔΟΥ στην οποία ανήκετε είναι ο τόπος κατοικίας που έχετε δηλώσει στην Εφορία και να γνωρίζετε τον Ταχυδρομικό σας Κώδικα (ΤΚ). Αντίστοιχη με τον τόπο κατοικίας και τον ΤΚ σας θα είναι και η ΔΟΥ στην οποία υπάγεστε. Γενικά πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι ΔΟΥ χωρίζονται ουσιαστικά σε 4 μεγάλες κατηγορίες (Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Πατρών). Η κάθε περιοχή, όμως, ανήκει διοικητικά σε διαφορετικές Περιφέρειες, συνεπώς οι ΔΟΥ χωρίζονται σε υποκατηγορίες, όπως φαίνεται στον Πίνακα της ΑΑΔΕ περί Φορολογικών Περιφερειών και των ΔΟΥ που υπάγονται σε αυτές:

Από 14/11/2022, έχει τεθεί σε εφαρμογή η αντιστοίχιση ενός Ταχυδρομικού Κώδικα (ΤΚ) σε ΜΙΑ και μόνο ΔΟΥ πανελλαδικά. Η απόφαση συνεπάγεται τη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής, ώστε οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες να εξασφαλίζουν την αυτόματη επιλογή της αρμόδιας ΔΟΥ με βάση τη Διεύθυνση και τον ΤΚ του φορολογούμενου..

Για να δείτε σε ποια ΔΟΥ ανήκετε, μπείτε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ ή εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ. Στο αρχείο που θα «κατέβει» στον υπολογιστή ή στο κινητό σας, μπορείτε να δείτε με βάση τον ΤΚ σας την ΔΟΥ στην οποία ανήκετε.

Τονίζεται ότι ένας ΤΚ (βλ. επίσης: Πώς μπορώ να βρω τον ταχυδρομικό κώδικα μιας περιοχής; ) ανήκει μοναδικά σε μία ΔΟΥ. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου ο ΤΚ -σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ- ανήκει σε δύο διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες, οπότε η κάθε περιοχή υπάγεται στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Πατώντας στα αρχεία της ΑΑΔΕ «Χωρική Αρμοδιότητα των ΔΟΥ» και «Κατάλογος των Δ.Ο.Υ.», μπορείτε να βρείτε την πληροφορία που χρειάζεστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να βρω online το ΑΜΚΑ μου;

Scroll to Top