Πού μπορώ να δω online σε ποια ΔΟΥ ανήκω;

Ο βασικός κανόνας που πρέπει να έχετε κατά νου σχετικά με τη ΔΟΥ στην οποία ανήκετε είναι ο τόπος κατοικίας που έχετε δηλώσει στην Εφορία. Αντίστοιχη με τον τόπο κατοικίας θα είναι και η ΔΟΥ στην οποία υπάγεστε. Γενικά πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι ΔΟΥ χωρίζονται ουσιαστικά σε 4 μεγάλες κατηγορίες (Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Πατρών). Η κάθε περιοχή, όμως, ανήκει διοικητικά σε διαφορετικές Περιφέρειες, συνεπώς οι ΔΟΥ χωρίζονται σε υποκατηγορίες, όπως φαίνεται στον Πίνακα της ΑΑΔΕ περί Φορολογικών Περιφερειών και των ΔΟΥ που υπάγονται σε αυτές:

Αφού διαπιστώσετε σε ποια από τις παραπάνω 4 μεγάλες κατηγορίες μπορεί ν’ ανήκετε, ο πιο εύκολος και ο πιο γρήγορος τρόπος, χωρίς να μπλέκετε με τηλέφωνα στις υπηρεσίες του κράτους, είναι τα επίσημα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣ). Μπαίνοντας, λοιπόν, στο gsis.gr και πατώντας την επιλογή «Ευρετήριο χωρικής αρμοδιότητας των Δ.Ο.Υ.», βρίσκετε τέσσερα αρχεία μπροστά στην οθόνη σας, ώστε να βρείτε άμεσα την πληροφορία που χρειάζεστε.

Στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς οι ΔΟΥ χωρίζονται με βάση τους Δήμους και τις Δημοτικές/Τοπικές Ενότητες. Στη πρωτεύουσα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται λιγάκι και καθορίζονται με βάση την οδό διαμονής.

Η ΑΑΔΕ παρέχει επίσης ηλεκτρονικά όλα τα Στοιχεία Επικοινωνίας Υπηρεσιών ΑΑΔΕ για ραντεβού, όπου μπορείτε να βρείτε το τηλέφωνο της ΔΟΥ για την οποία ενδιαφέρεστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να βρω online το ΑΜΚΑ μου;

Scroll to Top