Τί είναι ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ – ΕΦΚΑ) και πώς τον βρίσκω online;

Στο Μητρώο Ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ πρέπει να εγγραφεί κάθε υπάλληλος, που, για πρώτη φορά, αναλαμβάνει εργασία, η οποία ασφαλίζεται στον εν λόγω Οργανισμό ή στην ασφάλιση φορέων, κλάδων ή λογαριασμών των οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, τις εισφορές των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει το e-ΕΦΚΑ. Με τη διαδικασία αυτή, στον κάθε υπάλληλο θ’ αποδοθεί Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ). Σε ό,τι αφορά το αρμόδιο Περιφερειακό Τμήμα για απογραφή ασφαλισμένου στο Μητρώο του ΕΦΚΑ, διευκρινίζεται:

  • Για μη μισθωτό ασφαλισμένο η απογραφή γίνεται στο Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών της έδρας της επιχείρησης.
  • Για μισθωτό ασφαλισμένο η απογραφή γίνεται σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα Mισθωτών ΕΦΚΑ.

Πώς βρίσκω online τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ – ΑΜΑ;

Για να βρείτε τον δικό σας Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ), ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

  1. Μπείτε στο σύνδεσμο https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login.aspx, ο οποίος σας βάζει στο ασφαλιστικό βιογραφικό Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης ΑΤΛΑΣ, όπου κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το ασφαλιστικό βιογραφικό του. Στη συνέχεια πατάτε μία από τις δύο επιλογές που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα, για να μπείτε στο σύστημα είτε με τους κωδικούς του TAXISnet είτε με τους κωδικούς eIDAS.

2. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο σύνδεσης, στο επόμενο παράθυρο, για την ταυτοποίησή σας, θα χρειαστείτε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ) σας (Βλ. επίσης: Πώς να βρω online το ΑΜΚΑ μου;), τον οποίο θα καταχωρήσετε στο αντίστοιχο πεδίο:

3. Στην επόμενη καρτέλα που θα παρουσιαστεί στην οθόνη σας, θα φαίνονται τα στοιχεία ασφάλισής σας, καθώς και ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ), ενώ μπορείτε τέλος να εκτυπώσετε το Ασφαλιστικό Βιογραφικό σας, στο οποίο επίσης θ’ αναγράφεται ο ΑΜΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού μπορώ να δω online σε ποια ΔΟΥ ανήκω;

Scroll to Top