Πώς κλείνω ραντεβού για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Covid – 19;

Ανοιχτά είναι τα ραντεβού για τους πολίτες άνω των 15 ετών στην Ελλάδα. Παρακάτω θα βρείτε τις οδηγίες για να κλείσετε τα δικά σας ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού Covid-19.

Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσετε, προκειμένου να προγραμματίσετε τον εμβολιασμό σας:

 1. Μπείτε στο https://emvolio.gov.gr/app
 2. Συνδεθείτε με τους κωδικούς σας στο TAXISnet. Αποδεχτείτε την πρόσβαση της εφαρμογής στα βασικά προσωπικά σας στοιχεία επιλέγοντας Συνέχεια και πατώντας το κουμπί Αποστολή.
 3. Επιβεβαιώστε ότι τα στοιχεία σας είναι ορθά. Αν κάποιο από τα στοιχεία δεν είναι σωστό μπορείτε να προχωρήσετε σε διόρθωση πατώντας το κουμπί Ενημέρωση Στοιχείων. Αν τα στοιχεία σας είναι ορθά πατήστε Αναζήτηση για να συνεχίσετε.
 4. Προγραμματισμός 1ης δόσης
  Βήμα 1: Επιλέξτε το κέντρο εμβολιασμού από την αντίστοιχη λίστα.
  Βήμα 2: Επιλέξτε από τον πίνακα την ημέρα και τη ζώνη ώρας που επιθυμείτε. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από τις 07:00 έως τις 21:00 και χωρίζεται σε ζώνες διάρκειας 3 1/2 ωρών.
  Στον πίνακα εμφανίζονται οι διαθέσιμες ημερομηνίες για το ραντεβού σας. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ζώνη ώρας, εκτός από αυτές που εμφανίζονται με γκρι χρώμα και δεν έχουν άλλα διαθέσιμα ραντεβού.
 5. Προγραμματισμός 2ης δόσης
  Αμέσως μετά την επιλογή ημερομηνίας για τον εμβολιασμό της 1ης δόσης θα πρέπει να επιλέξετε ημερομηνία ραντεβού για τη λήψη της 2ης δόσης. Επιλέξτε από τον πίνακα την ημέρα και τη ζώνη ώρας που επιθυμείτε.
 6. Στη συνέχεια γίνεται επιβεβαίωση των ημερομηνιών που έχετε δηλώσει. Εάν είστε όντως σύμφωνος/η με όσα φαίνονται στην οθόνη σας, τότε πατήστε το κουμπί ΝΑΙ.
  Έχετε χρονικό περιθώριο 2 λεπτών για να επιβεβαιώσετε τα ραντεβού σας. Αν ξεπεράσετε το χρόνο αυτό θα πρέπει να κάνετε ξανά την διαδικασία.
 7. Μετά την επιτυχή καταχώρηση των ραντεβού σας, εμφανίζεται ο Κωδικός Ραντεβού σε μορφή QR Code. Πατήστε στο κουπί Εκτύπωση για να εκτυπώσετε τη σελίδα.
  Τα στοιχεία των ραντεβού σας θα σας αποσταλούν και με μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο εφόσον το έχετε καταχωρήσει.

Τι θα χρειαστείτε μαζί σας την ημέρα του εμβολιασμού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, μεριμνήστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας και ν’ αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Την ημέρα του ραντεβού θα πρέπει:

 • Να φέρετε την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων σας.
 • Να γνωρίζετε τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού σας.
 • Να φέρετε τον κωδικό ραντεβού QR Code, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να εκτυπώσω τη βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού;

Scroll to Top