Πώς να εκτυπώσω τη βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού;

Όλο και περισσότεροι Έλληνες ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19 και μπορούν ν’ αποκτήσουν τη βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, η οποία θα έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα τους επόμενους μήνες για την καθημερινότητά μας. Τη βεβαίωση για τον εμβολιασμό σας μπορείτε να τη λάβετε και να την εκτυπώσετε μέσω gov.gr και μπορεί να εκδοθεί την αμέσως επόμενη μέρα από αυτή που κάνατε την τελευταία δόση του εμβολιασμού, ανάλογα πάντα με το είδος του εμβολίου. Για την εκτύπωσή του, θα χρειαστείτε τα εξής προσωπικά σας στοιχεία:

Η βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα. Εκδίδεται δε για τις περιπτώσεις που έχετε:

  • εμβολιαστεί στην Ελλάδα
  • νοσήσει κι έχετε κάνει μία δόση εμβολιασμού στην Ελλάδα

Τα βήματα για να εκτυπώσετε τη βεβαίωση:

Για να εκτυπώσετε τη βεβαίωση εμβολιασμού ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

  1. Μπείτε στην εφαρμογή του gov.gr, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και πατήστε «Είσοδος στην Υπηρεσία», όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

2. Στην επόμενη σελίδα θα σας ζητηθεί να κάνετε ταυτοποίηση. Πατήστε το κουμπί «Σύνδεση», όπως φαίνεται παρακάτω:

3. Στη συνέχεια θα κληθείτε να βάλετε τους κωδικούς σας στο TaxisNet, για να συνδεθείτε. Όπου «Χρήστης» βάλτε το όνομα χρήστη σας και όπου «Κωδικός» τον κωδικό εισόδου σας στο TaxisNet και πατήστε «Σύνδεση». Στο επόμενο βήμα τικάρετε την επιλογή «Συνέχεια» και πατήστε «Αποστολή».

4. Εφόσον έχετε βάλει σωστά τα στοιχεία σας, στην επόμενη σελίδα θα γίνει επισκόπηση αυτών. Εάν τα στοιχεία σας είναι «ΟΚ», πατήστε το κουμπί «Συνέχεια».

5. Στην επόμενη σελίδα θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τον ΑΜΚΑ σας. Συμπληρώστε τον στο αντίστοιχο κενό πεδίο και πατήστε «Συνέχεια».

6. Σχεδόν τελειώσατε. Η επόμενη σελίδα είναι μία προεπισκόπηση των στοιχείων σας, ενώ αναφέρονται και οι ημερομηνίες στις οποίες κάνατε τις δύο δόσεις του εμβολίου. Σε αυτή τη σελίδα (όπως φαίνεται παρακάτω), πατήστε το κουμπί «Έκδοση».

7. Στο 7ο και τελευταίο βήμα, γίνεται ξανά μία επισκόπηση των στοιχείων της βεβαίωσής σας. Στο σημείο «1» της παρακάτω εικόνας θα αναγράφεται ο μοναδικός κωδικός του εγγράφου σας, στο σημείο «2» θα βρίσκεται το μοναδικό barcode της βεβαίωσης. Στο σημείο «3» μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Αποθήκευση» και στη συνέχεια, αφού αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας να το εκτυπώσετε.

Εάν ολοκληρώσατε σωστά τα βήματά σας, τότε στον υπολογιστή ή στο κινητό σας θα έχετε τη βεβαίωση εμβολιασμού σας, η οποία φέρει γνήσια ψηφιακή υπογραφή απ’ το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα πρέπει να είναι κάπως έτσι και θα έχει τα εξής αναγραφόμενα στοιχεία:

  • Barcode (πάνω δεξιά)
  • Ονοματεπώνυμο
  • ΑΜΚΑ
  • Τύπο εμβολίου
  • Αριθμό δόσεων
  • Ημερομηνίες δόσεων και πού έγιναν
  • Κωδικό εγγράφου

Εάν και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης ηλεκτρονικά, μπορείτε να κλείσετε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive, για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Scroll to Top