Εύρεση ΑΦΜ: Πώς βρίσκω online τον ΑΦΜ;

ΑΦΜ είναι ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου που αντιστοιχεί είτε σε κάποιο φυσικό είτε σε κάποιο νομικό πρόσωπο (εταιρεία ή άτομο). Ο κάθε πολίτης -κυρίως άνω των 18 ετών- έχει έναν δικό του ΑΦΜ, είναι άλλωστε υποχρεωτικό να έχουμε όλοι. Ο ΑΦΜ είναι μοναδικός αριθμός κι εκδίδεται από την Εφορία στην οποία ανήκετε (βλ. Πού μπορώ να δω online σε ποια ΔΟΥ ανήκω; ), αν και για λόγους διευκόλυνσης η απόδοσή του μπορεί να γίνει πλέον και από άλλη ΔΟΥ.

Τί είναι ο ΑΦΜ και πώς τον βρίσκω;

Ο ΑΦΜ είναι κάτι σαν «ταυτότητα» για τα φορολογικά/εφοριακά μας στοιχεία και όχι μόνο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να τον γνωρίζουμε απ’ έξω. Εάν δεν γνωρίζετε ή δεν θυμάστε τον ΑΦΜ σας, πρέπει κατά βάση ν’ απευθυνθείτε στην ΔΟΥ κατοικίας σας.

Ωστόσο, εφόσον θυμάστε τα στοιχεία εισόδου σας για το TAXISnet, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε τον ΑΦΜ σας διαδικτυακά / online. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ν’ ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα:

 1. Μπείτε στην ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (TAXISnet), πατώντας ΕΔΩ, συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία εισόδου και κάνετε «ΣΥΝΔΕΣΗ».
 2. Στην επόμενη σελίδα, μπορείτε να δείτε τον ΑΦΜ σας στα αριστερά της οθόνης, στο σημείο που βρίσκεται ο κόκκινος κύκλος στην ΕΙΚΟΝΑ 1 παρακάτω:
ΕΙΚΟΝΑ 1

Πώς βρίσκω τον ΑΦΜ κάποιας επιχείρησης ή εταιρείας;

Εάν ψάχνετε το ΑΦΜ κάποιας επιχείρησης ή εταιρείας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τη βάση δεδομένων του Εθνικού Τυπογραφείου (κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ) και να το βρείτε αναγράφοντας την επωνυμία της επιχείρησης/εταιρείας που αναζητάτε στο σχετικό πεδίο, όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 2 παρακάτω:

ΕΙΚΟΝΑ 2

Μπορώ να βρω τον ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ;

Όχι, δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα εύρεσης του ΑΦΜ χρησιμοποιώντας μόνο τον ΑΜΚΑ (βλ. Πώς να βρω online το ΑΜΚΑ μου; )

Ποιοι έχουν υποχρέωση ν’ αποκτήσουν ΑΦΜ;

Υποχρέωση ν’ αποκτήσουν ΑΦΜ έχουν όσοι:

 • Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
 • Πρόκειται να γίνουν επιτηδευματίες.
 • Μισθωτοί πριν τη πρόσληψή τους.
 • Είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.
 • Αποκτούν περιουσιακά στοιχεία που προσδιορίζουν τεκμήριο (όπως Ε.Ι.Χ., μοτοσυκλέτα >50cc, σκάφος αναψυχής, αεροπλάνο, ελικόπτερο κλπ., καθώς και απόκτηση άδειας οδήγησης αυτών).
 • Ζητούν Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας, Πιστοποιητικά ή Βεβαιώσεις από την ΔΟΥ.
 • Πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις Κεφαλαίου (λόγω απόκτησης περιουσιακών στοιχείων κλπ.).
 • Είναι μέλη, εταίροι ή σχετιζόμενοι με επιχειρήσεις (Ο.Ε, Ε.Ε., I.K.E.,ΕΠΕ, Α.Ε. κλπ.).
 • Είναι εκπρόσωποι φορολογουμένων και διενεργούν πράξεις φορολογικού ενδιαφέροντος αντ’ αυτών (κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομιάς, εκκαθαριστής, φορολογικός αντιπρόσωπος, αντίκλητος κλπ.)

Δικαίωμα απόκτησης ΑΦΜ έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, που κατοικούν στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τί είναι ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ – ΕΦΚΑ) και πώς τον βρίσκω online;

Scroll to Top