Πώς εκτυπώνω το ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ;

Κάθε μήνα στην πλειοψηφία τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοτελώς απασχολούμενοι και οι αγρότες καλούνται να καταβάλλουν στον e-ΕΦΚΑ τις ασφαλιστικές τους εισφορές (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών). Τα ειδοποιητήρια αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Φορέα και -κατά βάση- καταβάλλονται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Σε περίπτωση δοθήσας παράτασης, βγαίνει εγκαίρως αντίστοιχη ανακοίνωση από τον Φορέα.

Την ίδια ημερομηνία με τις εισφορές, πληρώνεται και η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Βήμα – βήμα η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου του e-ΕΦΚΑ:

  1. Μπείτε στην εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ, πατώντας ΕΔΩ, επιλέξτε «Συνέχεια στο TAXISnet», στην επόμενη σελίδα συμπληρώστε τους προσωπικούς σας κωδικούς εισόδου στο TAXISnet και τέλος στη σελίδα «Αυθεντικοποίηση χρήστη» επιλέξτε «Συνέχεια» (είναι προεπιλεγμένο) και «Αποστολή».
  2. Σε δεύτερο στάδιο θα κληθείτε να συμπληρώσετε τον ΑΜΚΑ σας κι επιλέξτε «Είσοδος».
  3. Ύστερα θα εμφανιστεί στην οθόνη σας η πλατφόρμα πληροφόρησης του e-ΕΦΚΑ ως προς τις οικονομικές εκκρεμότητές σας, το ιστορικό των εισφορών σας, τις πληρωμές σας, αλλά και τις εισφορές που έχουν εκκαθαριστεί.
  4. Στη σελίδα αυτή, στο πάνω μέρος της, μπορείτε να κατεβάσετε το ειδοποιητήριο, πατώντας την επιλογή «Ειδοποιητήριο – Έντυπη Έκδοση», όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 1.
ΕΙΚΟΝΑ 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τί είναι ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ – ΕΦΚΑ) και πώς τον βρίσκω online;

Scroll to Top