Η πιστοποίηση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) γίνεται μέσω διαδικτύου και απαιτεί την χρήση κωδικών TAXISnet.

Προσοχή: Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης, εφόσον έχετε οφειλές σε διαφορετικούς φορείς (π.χ. στο τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στον τ. ΟΑΕΕ) ή οφειλές από διαφορετική αιτία. Η κάθε οφειλή καταχωρείται ξεχωριστά σε διαφορετικούς Αριθμούς Μητρώου Οφειλέτη (βλ. επίσης: Τί είναι ο Αριθμός Μητρώου Οφειλέτη (ΑΜΟ) και πώς τον βρίσκω online; ) και ως εκ τούτου απαιτούνται ξεχωριστοί κωδικοί πρόσβασης για κάθε περίπτωση.

Ποιοι μπορούν να εγγραφούν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες του ΚΕΑΟ;

Η υπηρεσία αφορά τους οφειλέτες του ΚΕΑΟ (οφειλέτες τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ και οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Οφειλετών του ΚΕΑΟ). Τονίζεται ότι:

  • οι εργοδότες του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι οποίοι εμφανίζονται ως ενεργοί στο Μητρώο Εργοδοτών του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα χρησιμοποιούν για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς οφειλέτες τους κωδικούς πρόσβασης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης.
  • οι υπόλοιποι οφειλέτες του ΚΕΑΟ και του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πρέπει να εγγραφούν (πιστοποιηθούν) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς οφειλέτες και να λάβουν κωδικό χρήστη και συνθηματικό.

Πώς κάνω πιστοποίηση στο ΚΕΑΟ;

1.Για να πιστοποιηθείτε στο ΚΕΑΟ πατήστε ΕΔΩ και στη συνέχεια επιλέξτε «Είσοδος». Ύστερα, στην οθόνη σας θα εμφανιστεί η ΕΙΚΟΝΑ 1.

ΕΙΚΟΝΑ 1

Για την αρχική πιστοποίηση οφειλέτη επιλέγετε «Εγγραφή Χρήστη», στα αριστερά της οθόνης σας, και στη συνέχεια ακολουθείτε τα βήματα της εφαρμογής, ως εξής:

  1. Στην επόμενη σελίδα («Σύνδεση με κωδικούς TAXISnet») επιλέγετε «Πατήστε Εδώ».
  2. Ύστερα συμπληρώνετε τους κωδικούς σας και στην επόμενη σελίδα πατάτε «Εξουσιοδότηση».
  3. Στη συνέχεια θα οδηγηθείτε στην «Πιστοποίηση Οφειλετών», όπου πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα υποχρεωτικά πεδία (ΕΙΚΟΝΑ 2)
EIKONA 2

Αφού συμπληρώσετε όλα τα υποχρεωτικά πεδία, πατήστε «Αποθήκευση» και ο λογαριασμός σας έχει δημιουργηθεί.

Προσοχή: Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας δοθεί ένας Κλειδάριθμος, ο οποίος είναι απαραίτητος σε περίπτωση απώλειας του κωδικού σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς βλέπω τί χρωστάω στο ΚΕΑΟ;

Scroll to Top