ΚΕΑΟ: Τί είναι ο Αριθμός Μητρώου Οφειλέτη (ΑΜΟ) και πώς τον βρίσκω online;

Με την οικονομική κρίση να έχει «σαρώσει» τη χώρα τα τελευταία χρόνια, τα χρέη πολλών Ελλήνων σε ασφαλιστικούς Φορείς «πέρασαν» στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Οι οφειλές αυτές πιστώνονται σ’ έναν Αριθμό Μητρώου Οφειλέτη (ΑΜΟ), μέσω του οποίου ουσιαστικά μπορείτε να προχωρήσετε σε ρύθμιση οφειλών. Προσοχή: Ο ΑΜΟ είναι διαφορετικός ανά ασφαλιστικό φορέα. Δηλαδή, αν για παράδειγμα έχετε οφειλές τόσο στο ΙΚΑ όσο και στον ΟΓΑ, τότε οι οφειλές σας καταχωρούνται σε διαφορετικό Αριθμό Μητρώου Οφειλέτη ανά Φορέα, συνεπώς και η ταυτότητα πληρωμής είναι διαφορετική.

Αν έχετε διπλή οφειλή σ’ έναν ασφαλιστικό φορέα, αλλά από διαφορετική αιτία, είναι πολύ πιθανό οι οφειλές σας να φαίνονται σε δύο διαφορετικούς Αριθμούς Μητρώου Οφειλέτη.

Όσον αφορά την ρύθμιση οφειλών, απαιτείται υποβολή ξεχωριστής αίτησης ρύθμισης και ξεχωριστή απόφαση ανά Αριθμό Μητρώου Οφειλέτη (ΑΜΟ).

Πώς βρίσκω τον ΑΜΟ;

Εφόσον οι οφειλές σας σε κάποιον Φορέα μεταβούν στο ΚΕΑΟ, τότε πρέπει να δημιουργήσετε ηλεκτρονικό λογαριασμό στο ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ (www.efka.gov.gr) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet. Στη συνέχεια ακολουθείτε τα βήματα της εφαρμογής, επιλέγοντας το όνομα χρήστη, τον κωδικό σας και συμπληρώνοντας τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν σε προσωπικά και επαγγελματικά σας στοιχεία.

Αφού, λοιπόν, δημιουργήσετε τους κωδικούς σας ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ, μπορείτε μέσω της πλατφόρμας του ΚΕΑΟ στον «Πίνακα Χρεών Οφειλέτη» (πατήστε ΕΔΩ και στη σελίδα που θ’ ανοίξει επιλέξτε «Είσοδος»). Ύστερα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς που δημιουργήσατε για το ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ εισέρχεστε στην πλατφόρμα, όπου πατώντας «Οφειλές» στα αριστερά, βλέπετε στα δεξιά τον ΑΜΟ σας (ΕΙΚΟΝΑ 1).

ΕΙΚΟΝΑ 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς βρίσκω online το ΑΜΑ μου, τον αριθμό μητρώου ΕΦΚΑ;

Scroll to Top