Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μεταβιβάζονται οι εκπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων πολιτών στα ασφαλιστικά Ταμεία, έπειτα από σχετική εντολή του e-ΕΦΚΑ. Όταν αυτό συμβαίνει, οι οφειλέτες πρέπει να δημιουργήσουν χρήστη και κωδικό εισόδου στην πλατφόρμα του Κέντρου (ΕΔΩ). Με την είσοδό τους στην εφαρμογή, οι οφειλέτες μπορούν αφενός να δουν τις οφειλές τους, αφετέρου να τις ρυθμίσουν σε δόσεις, με βάση τις εκάστοτε διαθέσιμες ρυθμίσεις.

Το ΚΕΑΟ δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται εύκολα και γρήγορα για τις οφειλές τους, τις ρυθμίσεις τους και τις πληρωμές που ήδη έχουν καταβάλλει σε ό,τι αφορά τα χρέη τους.

Η ενημέρωση γίνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πίνακας Χρεών Οφειλέτη» (πατήστε ΕΔΩ και στη συνέχεια «Είσοδος»), όπου καταγράφεται το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη. Για την είσοδό σας, θα πρέπει να έχετε τους κωδικούς ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ. Αφού μπείτε στην υπηρεσία, επιλέξτε «Οφειλές» στα αριστερά της οθόνης σας (ΕΙΚΟΝΑ 1).

ΕΙΚΟΝΑ 1

Μέσω της υπηρεσίας «Ηλεκτρονική Καρτέλα Οφειλέτη» (ΕΙΚΟΝΑ 2) έχετε την δυνατότητα να πληροφορηθείτε αναλυτικότερα για την εικόνα των οφειλών, των καταβολών και των ρυθμίσεών σας. Στην ίδια σελίδα, επιλέγοντας «Πληρωμές Οφειλέτη» (στα αριστερά της οθόνης), μπορείτε να δείτε τα ποσά που οφείλετε και που είναι απαιτητά τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και την προθεσμία που έχετε για καταβολή τους.

Επιλέγοντας «Κινήσεις Οφειλέτη» στην «Ηλεκτρονική Καρτέλα Οφειλέτη» (ΕΙΚΟΝΑ 2 – στα αριστερά της οθόνης) μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις χρεώσεις, τις πιστώσεις και τις ρυθμίσεις των οφειλών σας.

ΕΙΚΟΝΑ 2

Προσοχή: Είναι πιθανό οι πληρωμές σας να φαίνονται 2-3 μέρες μετά την καταβολή τους, εφόσον η πληρωμή γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος (ΔΙΑΣ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΕΑΟ: Τί είναι ο Αριθμός Μητρώου Οφειλέτη (ΑΜΟ) και πώς τον βρίσκω online;

Scroll to Top