Πόσο είναι οι εισφορές στο ΤΕΚΑ;

Σε αποταμιεύσεις εισφορών βασίζεται το συνταξιοδοτικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης του ΤΕΚΑ για τους εργαζομένους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά από 1/1/2022. Αν ενδιαφέρεστε να υπαχθείτε στο ΤΕΚΑ ή αν είστε υποχρεωμένος να ενταχθείτε στο Ταμείο, τότε καλό θα ήταν να γνωρίζετε εκ των προτέρων πόσο θα κοστίζουν οι εισφορές σας.

Τί εισφορές έχει στο ΤΕΚΑ ένας μισθωτός;

Το ύψος των εισφορών για το νέο επικουρικό σύστημα ασφάλισης παραμένει ως έχει. Δηλαδή, καταβάλλετε τις ίδιες εισφορές για την επικουρική ασφάλισή είτε υπάγεστε στον e-ΕΦΚΑ είτε στο ΤΕΚΑ. Σήμερα, το ύψος των εισφορών ανέρχεται στο 6% των μεικτών αποδοχών των εργαζομένων (3% για τον εργοδότη και 3% για τον εργαζόμενο) για την πλειοψηφία των μισθωτών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Τί εισφορές πληρώνω στο ΤΕΚΑ ως μη μισθωτός;

Το ύψος των εισφορών για το νέο επικουρικό σύστημα ασφάλισης παραμένει ως έχει. Δηλαδή, καταβάλλετε τις ίδιες εισφορές για την επικουρική ασφάλισή είτε υπάγεστε στον e-ΕΦΚΑ είτε στο ΤΕΚΑ. Οι μηνιαίες εισφορές σας καθορίζονται από την ασφαλιστική κατηγορία που έχετε επιλέξει.

Ασφαλιστική κατηγορίαΜηνιαία εισφορά επικουρικής ασφάλισης από 1.6.2022
39€
47€
56€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι υπάγονται υποχρεωτικά στο ΤΕΚΑ;

Scroll to Top