Παγκόσμια Εβδομάδα Διαθρησκειακής Αρμονίας είναι η πρώτη εβδομάδα κάθε Φεβρουαρίου, έπειτα από ορισμό της ΓΣ του ΟΗΕ το 2010. Πρόκειται για μία ετήσια «εκδήλωση», η οποία στοχεύει στην αμοιβαία κατανόηση και τον διαθρησκευτικό διάλογο, με απώτερο σκοπό μία κουλτούρα ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων ανεξαρτήτως θρησκείας. Ο ΟΗΕ, μάλιστα, παροτρύνει όλα τα κράτη να διαδίδουν αυτό το μήνυμα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, σε εθελοντική πάντα βάση και σύμφωνα με τις δικές τους (θρησκευτικές) παραδόσεις ή πεποιθήσεις.
Ο διαθρησκειακός διάλογος αναφέρεται στη συνεργατική, εποικοδομητική και θετική αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων ή/και πνευματικών ή ανθρωπιστικών πεποιθήσεων.
Σχετικές πρωτοβουλίες διαθρησκευτικού διαλόγου αναλαμβάνονται απ’ τον 19ο αιώνα. Το Κοινοβούλιο των Παγκόσμιων Θρησκειών του 1893 στην Παγκόσμια Κολομβιανή Έκθεση στο Σικάγο του Ιλινόις «θεωρείται ως η γέννηση του διαθρησκειακού κινήματος». Το εν λόγω Συνέδριο ήταν η πρώτη οργανωμένη, διεθνής συγκέντρωση θρησκευτικών ηγετών. Έκτοτε, υπήρξαν άλλες οκτώ συνεδριάσεις, η μία το 2015.
Τον Φεβρουάριο του 2017 καταγράφεται η τελευταία σχετική πρωτοβουλία:
Η αδελφή Lucy Kurien, ιδρύτρια της ΜΚΟ Maher, ίδρυσε τη Διαθρησκειακή Ένωση για την Υπηρεσία στην Ανθρωπότητα και τη Φύση, στο Pune της Ινδίας. Ορίζει τη διαθρησκειακή πνευματικότητα εν ολίγοις ως εξής: «Σεβόμαστε και αγαπάμε όλες τις θρησκείες. Ποτέ δεν υποβαθμίζουμε τη θρησκεία κανενός, ούτε υποστηρίζουμε μια θρησκεία αποκλείοντας άλλες. Αυτό που θέλουμε είναι να πιστεύουμε και να σεβόμαστε τη διαθρησκευτική θρησκεία, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών παραδόσεων».