Τί κάνω αν χάσω την ταυτότητά μου;

Δεδομένου ότι υπάρχει πολύς κόσμος που… συνηθίζει να χάνει τα πράγματά του, δεν είναι δα και δύσκολο να χαθεί η αστυνομική ταυτότητα. Σε μία τέτοια περίπτωση, όμως, πρέπει να κάνετε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να ακυρωθεί η χαμένη σας ταυτότητα. Η δήλωση αυτή μπορεί να γίνει είτε στο Αστυνομικό Τμήμα, που είχατε εκδώσει την προηγούμενη ταυτότητά σας, είτε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που κατοικείτε.

Σε περίπτωση κλοπής, η καταγγελία γίνεται αποκλειστικά στο Τμήμα Ασφαλείας ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που συνέβη η κλοπή ή στην πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή, άρα όχι ηλεκτρονικά.

Για να δηλώσετε απώλεια του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ηλεκτρονικά, θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet. Με την υποβολή της αίτησης, το χαμένο δελτίο ταυτότητας ακυρώνεται άμεσα απ’ την Αστυνομία.

Για να κάνετε online δήλωση ότι χάσατε την ταυτότητά σας, μπείτε στην αντίστοιχη υπηρεσία του gov.gr, πατώντας ΕΔΩ.

Από εκεί και πέρα, για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας απευθύνεστε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου κατοικίας σας, αλλά σε περίπτωση ανεύρεσης του χαμένου σας δελτίου, αυτό θα πρέπει να παραδοθεί στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Scroll to Top