11 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα γυναικών και κοριτσιών στην Επιστήμη

Τις τελευταίες δεκαετίες, η παγκόσμια κοινότητα έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες, για να εμπνεύσει και να εμπλέξει γυναίκες και κορίτσια στην επιστήμη. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει κηρύξει την 11η Φεβρουαρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη. Η 11η Φεβρουαρίου εορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους ανά χώρα.

Στις 14 Μαρτίου 2011, η Επιτροπή για το Καθεστώς των Γυναικών είχε εγκρίνει έκθεση στην 55η σύνοδό της, με συμφωνημένα συμπεράσματα για την πρόσβαση και τη συμμετοχή γυναικών και κοριτσιών στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, την επιστήμη και την τεχνολογία, καθώς και για προώθηση της ίσης πρόσβασης των γυναικών για πλήρη απασχόληση και αξιοπρεπή εργασία.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2013, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία για την ανάπτυξη, στο οποίο αναγνώρισε ότι η πλήρης και ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία για τις γυναίκες και τα κορίτσια όλων των ηλικιών είναι επιτακτική ανάγκη.

Scroll to Top