Τί ζώο είναι ο Γκούφι;

Ο δημοφιλής ήρωας των κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Γκούφι λέγεται Goofy στα Αγγλικά, ενώ το πλήρες όνομά του, όπως αποκαλύφθηκε το 1992 στην σειρά Goof Troop, είναι Γκούφι Γκούφ. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν και λάτρεψαν τον Γκούφι, στον οποίο έδωσε «ζωή» ο εξαιρετικός γραφίστας της Disney Άρθουρ Μπάμπιτ. Ο κολλητός φίλος του Μίκι Μάους και του Ντόναλντ Ντακ προκαλεί, όμως, ένα… πολύ σοβαρό ερώτημα στους θαυμαστές της εν λόγω σειράς κινουμένων σχεδίων.

Τί ζώο είναι;

Οι απόψεις διίστανται. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι σκύλος, άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι αγελάδα!

Μία θεωρία λέει ότι ο Γκούφι έχει σχεδιαστεί ως αγελάδα του Αμπερντίν, αλλά στο ξεκίνημα της σειράς, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τα όποια ρατσιστικά σχόλια, η Disney υποστήριζε ότι είναι σκύλος! Η θεωρία της… αγελάδας εξηγεί πιο λογικά τη σχέση του Γκούφι με την Κλάραμπελ.

Αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, όμως, απέχει από τη θεωρία αυτή:

Ο Γκούφι είναι ένας ανθρωπόμορφος σκύλος. Εξάλλου μάλλον δημιουργήθηκε περισσότερο ως ανθρώπινος χαρακτήρας. Ο δημιουργός του, άλλωστε, αναλύοντας ο ίδιος τον χαρακτήρα του Γκούφι το 1934 είχε τονίσει πως υπάρχει ομοιότητα στο κεφάλι του με αυτό του Πλούτο, όμως η χρήση των ματιών, του στόματος και των αυτιών είναι διαφορετική, γιατί ο ένας είναι σκύλος και ο άλλος άνθρωπος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τί ζώο είναι ο Τιμόν και τί ο Πούμπα;

Scroll to Top