Τί να κάνω για να μη πέφτει γρήγορα η μπαταρία του κινητού;

Τα κινητά είναι πλέον… προέκταση του χεριού μας. Η καθημερινότητά μας είναι συνυφασμένη με τη συνεχή χρήση τους, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αν βρίσκεσαι στο σπίτι, το κακό είναι μικρό. Συνδέεις το φορτιστή και κάνεις τη δουλειά σου. Τί γίνεται, όμως, όταν… είσαι εκτός (δεν έχεις power bank) και το κινητό σου πρέπει οπωσδήποτε ν’ αντέξει μέχρι να μπορέσεις να το ξαναφορτίσεις; Υπάρχουν, λοιπόν, αρκετοί τρόποι για να περιορίσετε τη χρήση της μπαταρίας.

Ο πιο βασικός τρόπος είναι η λειτουργία «εξοικονόμησης ενέργειας». Όλα τα σύγχρονα κινητά έχουν μία αντίστοιχη λειτουργία, την οποία μπορείτε να βρείτε στις ρυθμίσεις. Η ρύθμιση αυτή περιορίζει αρκετά τη χρήση μπαταρίας απ’ ότι κι αν κάνετε με το κινητό σας.

Το Wifi και ειδικά δε τα δεδομένα «τρώνε» πολύ ενέργεια, οπότε κλείνοντάς τα εξοικονομείτε επιπλέον μπαταρία.

Πολλή μπαταρία καταναλώνει και το GPS αν είναι συνέχεια ανοικτό, οπότε περιορίζοντας τη χρήση του, θα δείτε τη μπαταρία του κινητού σας ν’ αντέχει περισσότερο.

Βέβαια, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να περιορίσετε τη κατανάλωση της μπαταρίας είναι το brightness. Όσο περισσότερη φωτεινότητα έχει το κινητό σας, τόσο μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας κάνει. Συνεπώς, μειώνοντας το brightness θα διαπιστώσετε τεράστια διαφορά. Για να το ρυθμίσετε τώρα, έχετε δύο τρόπους. Είτε χειροκίνητα, είτε από τις ρυθμίσεις του κινητού σας να επιλέξετε το «auto brightness». Πρόκειται για μία ρύθμιση που αυξομειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης βάσει της ανάγκης που έχει το μάτι, για να βλέπει τη μέρα ή και τη νύχτα! Τη νύχτα, μάλιστα, το κινητό σας προσαρμόζει αυτόματα στην οθόνη του ένα πιο χαλαρό χρώμα, για να μη κουράζονται τα μάτια από την έντονη φωτεινότητα. Αρκετές φορές, βέβαια, μπορεί η ρύθμιση αυτή να μη σας βολεύει και να μη βλέπετε καλά αυτό που θέλετε, ωστόσο, σε αυτή τη περίπτωση, μπορείτε απλώς ν’ αυξήσετε χειροκίνητα το brightness στο επίπεδο που επιθυμείτε.

Scroll to Top