Τί είναι το myPhoto του gov.gr; Σε τί χρησιμεύει για τους πολίτες;

Μία νέα ψηφιακή υπηρεσία είναι στη διάθεση των πολιτών από το gov.gr. Πρόκειται για την υπηρεσία «myPhoto», η οποία αναμένεται να διευκολύνει πολίτες κι επαγγελματίες φωτογράφους στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν πλέον την δυνατότητα ν’ αποθηκεύουν με απλό και ασφαλή τρόπο την ψηφιακή φωτογραφία του προσώπου και/ή της ιδιόχειρης υπογραφής των πελατών τους.

Οι δε πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους τα ψηφιακά αρχεία (φωτογραφία / υπογραφή) που τους αφορούν όποτε τα χρειάζονται, αφού πρώτα τα συσχετίσουν με τον ΑΦΜ τους, ώστε να χρησιμοποιήσουν:

  • τη φωτογραφία τους στις ψηφιακές συναλλαγές τους με το Δημόσιο.
  • την υπογραφή τους αποκλειστικά κατά τη διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης.
  • σταδιακά θα προστίθενται επιπλέον δημόσιες υπηρεσίες.

Η εφαρμογή myPhoto είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr, καθώς επίσης και απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση myPhoto.gov.gr.

Οι πολίτες, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, πρέπει πρώτα ν’ απευθυνθούν σε πιστοποιημένο φωτογράφο. Αυτός θα «τραβάει» τη φωτογραφία ή/και την ιδιόχειρη υπογραφή του πολίτη και, με χρήση των κωδικών του TAXISnet, θ’ ανεβάζει τ’ αρχεία στο myPhoto, θα καταχωρίζει τον αριθμό κινητού ή/και τη διεύθυνση email του πολίτη, προκειμένου ν’ αποσταλεί σε εκείνον ο απαραίτητος κλειδάριθμος που αντιστοιχεί στα αρχεία που τον αφορούν.

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της υπηρεσίας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Σημείωση: Για την αυθεντικοποίηση τόσο των φωτογράφων όσο και των πολιτών είναι απαραίτητο να διαθέτουν επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ). Δείτε πώς θα κάνετε πιστοποίηση του κινητού σας από ΕΔΩ.

Scroll to Top