Τί είναι ο προσωπικός γιατρός και πώς κάνω εγγραφή;

Τον δικό τους προσωπικό γιατρό μπορούν να επιλέγουν οι πολίτες (άνω των 16 ετών). Οι προσωπικοί γιατροί είναι γενικοί γιατροί ή παθολόγοι, αλλά και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που παρακολουθούν χρονίως πάσχοντες. Ο κάθε προσωπικός γιατρός μπορεί να είναι:

  • Γιατρός Κέντρου Υγείας, Τοπικής Μονάδας Υγείας (Το.Μ.Υ.) ή άλλης δημόσιας δομής ΠΦΥ,
  • Οικογενειακός γιατρός,
  • Γιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και ιδιώτης γιατρός.

Τί είναι ο προσωπικός γιατρός;

Ο προσωπικός ιατρός αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το δημόσιο σύστημα υγείας σχεδόν για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει. Ο πολίτης, δηλαδή, απευθύνεται πρωτίστως στον προσωπικό του γιατρό, ώστε αυτός να τού παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα με σκοπό την πρόληψη, την αντιμετώπιση κάποιας νόσου και την γενικότερη προαγωγή της υγείας του.

Πώς κάνω επιλογή του προσωπικού μου γιατρού;

  1. Για να επιλέξετε τον προσωπικό σας γιατρό, μπείτε στην πλατφόρμα εγγραφής (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας στο TAXISnet.
  2. Στην εφαρμογή εμφανίζεται λίστα όλων των (διαθέσιμων και μη) εγγεγραμμένων στο πρόγραμμα προσωπικών ιατρών.
  3. Αφού διαλέξετε τον προσωπικό γιατρό της επιλογής σας, ολοκληρώνετε την εγγραφή του σε αυτόν.
  4. Στη συνέχεια λαμβάνετε ενημερωτικό SMS στο κινητό σας ή/και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας στον συγκεκριμένο ιατρό και τους προσωπικούς κωδικούς του για την ηλεκτρονική πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας του.

Η εγγραφή σας μπορεί -φυσικά- να γίνει και αυτοπροσώπως σε κάποιο κοντινό φαρμακείο, στη δημόσια μονάδα παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ, στην έδρα της Τοπικής Ομάδας Υγείας ή στο ιατρείο του συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ προσωπικού ιατρού, φέροντας μαζί σας έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Είναι υποχρεωτική η εγγραφή στον προσωπικό γιατρό;

Στόχος του προγράμματος είναι να προωθηθεί η αλλαγή κουλτούρας σε θέματα υγείας και οι πολίτες ν’ αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό τους. Δεν γίνεται λόγος, όμως, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, για υποχρεωτικότητα εγγραφής.

Σημαντική σύσταση του Υπουργείου: Αν σε κάποια περιοχή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί, μπορείτε να επιλε΄ξετε γιατρό από άλλη περιοχή και να τον συμβουλεύεστε με τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού κάνω online εγγραφή στον Προσωπικό Γιατρό;

Scroll to Top