Τί είναι ο κλειδάριθμος και τί διαφορά έχει με τον κωδικό πρόσβασης;

Κατά τη διαδικασία εγγραφής / δημιουργίας λογαριασμού στο TAXISnet (βλ: Πώς κάνω εγγραφή ή επανεγγραφή στο TAXISnet; ) ή και επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης, θα σας ζητηθεί η χρήση ενός κλειδαρίθμου. Κλειδάριθμος και κωδικός πρόσβασης, όμως, είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα, συνεπώς στο πεδίο που θα σας ζητηθεί, ΔΕΝ καταχωρείτε τον κωδικό πρόσβασης.

Ο κλειδάριθμος είναι ένας μοναδικός αριθμός που δημιουργείται κατά την εγγραφή σας στο TAXISnet (αλλά και σε άλλες υπηρεσίες) με σκοπό την επιβεβαίωση -μέσω SMS ή/και e-mail- ότι η ενέργεια που γίνεται, γίνεται από εσάς. Ο κλειδάριθμος, λοιπόν, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στη διαδικασία. Θα μπορούσαμε να πούμε, πως ο κλειδάριθμος είναι μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας για τον συναλλασσόμενο χρήστη. Χρησιμοποιείται κυρίως για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας, αλλά και για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης.

Ο κωδικός πρόσβασης, από την άλλη, μαζί με το username σας, είναι το στοιχείο εκείνο που σας δίνει τη δυνατότητα εισόδου και ταυτοποίησης στην Υπηρεσία.

Ο κλειδάριθμος, λοιπόν, δεν έχει καμία σχέση με τον κωδικό πρόσβασης και δε χρησιμοποιείται κατά την είσοδο και ταυτοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύρεση ΑΦΜ: Πώς βρίσκω online τον ΑΦΜ;

Scroll to Top