Τί είναι η άυλη συνταγογράφηση και πώς κάνω εγγραφή;

Άυλη συνταγογράφηση είναι η υπηρεσία με την οποία μπορείτε, εάν φυσικά το επιθυμείτε, να λαμβάνετε με ηλεκτρονικό τρόπο (sms ή email) τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά εξετάσεων που εκδίδονται απ’ τον γιατρό σας. Με την εγγραφή σας μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα ιατρικά σας ραντεβού. Για να εκτελέσετε την συνταγή, πηγαίνετε με το κινητό σας στο φαρμακείο ή το διαγνωστικό ιατρείο. Ο φαρμακοποιός εκτελεί τη συνταγή, ενώ το διαγνωστικό κέντρο το παραπεμπτικό εξετάσεων με τον αριθμό (barcode) που έχετε λάβει.

Πώς θα ενεργοποιήσω την άυλη συνταγογράφηση;

Καταρχήν θα χρειαστείτε:

  • Τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet ή τους κωδικούς ΑΗΦΥ.
  • Τον αριθμό ΑΜΚΑ σας (βλ. Πώς να βρω online το ΑΜΚΑ μου; ) ή/και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας κάτω των 18 ετών
  • Το κινητό σας τηλέφωνο ή/και το email σας.

Βήμα – βήμα η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση:

1. Μπείτε στην σχετική πλατφόρμα, πατώντας ΕΔΩ, επιλέξτε την «Είσοδο με TAXISnet» και στη συνέχεια πατήστε «Είσοδος στην υπηρεσία», όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 1.

ΕΙΚΟΝΑ 1

2. Στην επόμενη σελίδα της ΑΑΔΕ, συμπληρώστε τα στοιχεία σας για το TAXISnet κι επιλέξτε «Είσοδος» (ΕΙΚΟΝΑ 2). Στην αμέσως επόμενη σελίδα πατήστε το κουμπί «Εξουσιοδότηση» (ΕΙΚΟΝΑ 3).

ΕΙΚΟΝΑ 2
ΕΙΚΟΝΑ 3

3. Στη συνέχεια, εισάγετε τον ΑΜΚΑ σας κι επιλέγετε «Είσοδος» (ΕΙΚΟΝΑ 4) και αμέσως μετά «Επιβεβαίωση» (ΕΙΚΟΝΑ 5).

ΕΙΚΟΝΑ 4
ΕΙΚΟΝΑ 5

4. Ύστερα επιλέγετε «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση (συνταγή φαρμάκων, παραπεμπτικό εξετάσεων)» (ΕΙΚΟΝΑ 6) και συμπληρώνετε τον αριθμό του κινητού σας ή/και το e-mail σας, για τα οποία ωστόσο θα χρειαστεί επιβεβαίωση με PIN κωδικούς που θ’ αποσταλούν σε sms ή/και με e-mail [στα στοιχεία που δηλώσατε] (ΕΙΚΟΝΑ 7).

ΕΙΚΟΝΑ 6
ΕΙΚΟΝΑ 7

5. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων σας, πατήστε το κουμπί «Υποβολή» και (εφόσον τα έχετε κάνει όλα σωστά) είστε έτοιμοι (ΕΙΚΟΝΑ 8).

ΕΙΚΟΝΑ 8

Πώς απενεργοποιώ την άυλη συνταγογράφηση;

Σε περίπτωση που θέλετε ν’ απενεργοποιήσετε την υπηρεσία, αποεπιλέγετε «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση (συνταγή φαρμάκων, παραπεμπτικό εξετάσεων)» και πατάτε το κουμπί «Υποβολή». (ΕΙΚΟΝΑ 8)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μπορώ να βγάλω Υπεύθυνη Δήλωση ηλεκτρονικά μέσω gov.gr;

Scroll to Top