Τέσσερις απλές ασκήσεις για τα χέρια και τα δάχτυλα

Με τα πολλά χρόνια δουλειάς, οι περισσότεροι είναι πολύ πιθανό να υποφέρουμε κάποια στιγμή από δυσκαμψία και πόνους λόγω της υπερβολικής χρήσης των αρθρώσεών μας. Για ν’ απελευθερωθεί αυτή η ένταση, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από τις εργασίες σας και να τεντώσετε τα χέρια και τους βραχίονές σας πολλές φορές. Εξάλλου, είναι πολύ σημαντικό να ασκείτε τα χέρια και τα δάχτυλά σας, για να διατηρείτε την ελαστικότητά τους.

Παρακάτω διαβάστε μερικές απλές ασκήσεις, τις οποίες μπορείτε να τις κάνετε κάθε πρωί, για να τεντώνετε τους μύες, να ενισχύετε την κυκλοφορία του αίματος και να δυναμώνετε τις αρθρώσεις σας καθημερινά.

1. Απότομο άνοιγμα της γροθιάς:

Σφίξτε τις γροθιές σας με δύναμη και περιμένετε για λίγο. Στη συνέχεια ανοίξτε τα δάχτυλα προς τα μπροστά και όσο το δυνατόν περισσότερο. Επαναλάβετε 6 φορές.

2. Άνοιγμα των δαχτύλων:

Κρατήστε τα χέρια σας ακριβώς μπροστά σας, με τις παλάμες προς τα κάτω και τα δάχτυλα σφιχτά το ένα κοντά στο άλλο. Στη συνέχεια, απομακρύνετε τα δάχτυλά σας το ένα από το άλλο, ανοίγοντάς τα όσο το δυνατόν περισσότερο. Επαναλάβετε 6 φορές.

3. Κύκλοι με τα χέρια:

Κρατώντας τα χέρια σας χαλαρά, περιστρέψτε τον καρπό κάνοντας κυκλικές κινήσεις, πρώτα προς τη μία κατεύθυνση και μετά προς την άλλη. Επαναλάβετε 10 φορές για κάθε κατεύθυνση.

4. Κάθετη κίνηση του καρπού:

Κρατώντας τα χέρια σας μπροστά, με τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω, σηκώστε αργά τον καρπό και μετά αφήστε τον να πέσει προς τα κάτω. Κρατήστε τα χέρια πολύ χαλαρά, αλλά όχι τελείως ελεύθερα. Επαναλάβετε 10 φορές.

Scroll to Top