Σε ποιον ανήκει ο αριθμός που με κάλεσε;

Αρκετές φορές δε θέλουμε να σηκώσουμε το τηλέφωνο, όταν δε γνωρίζουμε τον αριθμό που μας καλεί. Είτε γιατί προσπαθούμε ν’ αποφύγουμε κάποιον που μπορεί να μας ενοχλήσει για οποιοδήποτε λόγο, είτε γιατί… μπουχτίσαμε με τις προσφορές, τις δημοσκοπήσεις και τις προωθητικές ενέργειες των εταιρειών. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, μας πιάνει η… περιέργεια να μάθουμε σε ποιον ανήκει ο αριθμός που μας κάλεσε. Ειδικά, δε, όταν ο ίδιος αριθμός συνεχίζει να καλεί, ενώ δεν του το σηκώνουμε. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Δείτε μερικούς απλούς τρόπους:

Αναζήτηση σταθερού και κινητού μέσω 11888

Ο πιο γνωστός τρόπος αναζήτησης είναι μέσω του 11888, που αφορά σε σταθερά και κινητά επίσης. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του 11888 (ή αποθηκεύοντας τη σελίδα σαν εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας του κινητού σας), πηγαίνετε στην επιλογή Αναζήτηση με Αριθμό, όπου πληκτρολογείτε τον αριθμό που σας ενδιαφέρει στη φόρμα που παρουσιάζεται στην οθόνη σας. Πατώντας αναζήτηση, αν το τηλέφωνο βρίσκεται στους καταλόγους του 11888, θα εμφανιστούν αναλυτικά τα στοιχεία του καλούντος, αν ανήκει σε ιδιώτη, σε εταιρεία, δημόσια υπηρεσία ή κάτι άλλο. Επίσης, θα διαπιστώσετε επιπλέον πληροφορίες, όπως διεύθυνση, e-mail και ακριβές σημείο του χάρτη που βρίσκεται, εφόσον είναι καταχωρημένα στα αρχεία του 11888.

Αντίστοιχη ιστοσελίδα είναι και το white-pages.gr.

Αναζήτηση κινητού μέσω viber ή άλλων εφαρμογών

Ένας όχι και τόσο διαδεδομένος τρόπος, που αφορά κυρίως σε αριθμούς κινητής, είναι η απόπειρα προσθήκης του τηλεφώνου που σας κάλεσε στις επαφές σας στο viber. Εάν ο καλών είναι χρήστης της εφαρμογής, τότε είναι πολύ πιθανό να βρείτε σε ποιον ανήκει ο αριθμός. Εκτός του viber, βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλες εφαρμογές, κάνοντας την ίδια διαδικασία. Δηλαδή, προσθέτοντας τον κινητό αριθμό στις επαφές σας και διασταυρώνοντας τα στοιχεία του είτε μέσω της εφαρμογής του παρόχου σας (π.χ. what’s up ή vodafone), είτε μέσω εφαρμογών τύπου Caller Id, όπως η εφαρμογή “Greek Caller ID” ή “Sync.me” και “CallApp: Caller ID, Call Blocker & Call Recorder”.

Scroll to Top