Πού υπάρχουν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Η τοποθέτηση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας συνεχίζεται. Την ίδια ώρα, όμως, η ύπαρξη ελάχιστων σημείων φόρτισης είναι ανασταλτικός παράγοντας τόσο για τους κατόχους/χρήστες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων όσο και για εκείνους που επιθυμούν ν’ αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η υποδομή για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας θεωρείται ότι θα καλύψει τις απαραίτητες ανάγκες τα επόμενα χρόνια από κάθε άποψη, αν και μέχρι τότε οι χρήστες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς δεν γνωρίζουν που ακριβώς υπάρχουν σημεία φόρτισης.

Το πρόβλημα αυτό ήρθε να λύσει η εφαρμογή «reCharge» (διαθέσιμη και για Android και για iOS), που παρέχει πληροφόρηση για κάθε σημείο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μαζί με τα στοιχεία του διαχειριστή, τη διαθεσιμότητα, τον αριθμό των ρευματοδοτών και τον τύπο του φορτιστή. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σ’ έναν διαδραστικό χάρτη, όπου μπορούν σε πραγματικό χρόνο να εντοπίζουν τα προσβάσιμα σημεία φόρτισης, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα στο Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (ΜΥΦΑΗ).

Οι εν λόγω πληροφορίες είναι ήδη διαθέσιμες και στη διεύθυνση elektrokinisi.gov.gr.

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή για την Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων. Αποτελεί δε μία νέα υπηρεσία που ανέπτυξαν τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς γίνεται online (ψηφιακά) η μεταβίβαση οχημάτος;

Scroll to Top