Νέα εφαρμογή του gov.gr παρέχει πληροφορίες για τις Ζώνες Τιμών Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας των Ακινήτων. Η νέα υπηρεσία της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να υπολογίζουν την αντικειμενική αξία ενός (δικού τους) ακινήτου/σπιτιού εύκολα και με ακρίβεια, με βάση τη Ζώνη στην οποία ανήκει.

Πόσο κοστίζει το ακίνητό μου;

Στην εφαρμογή εύρεσης των αντικειμενικών αξίων (μπείτε πατώντας ΕΔΩ) μπορείτε πληκτρολογώντας την διεύθυνση του ακινήτου που σας ενδιαφέρει να δείτε τις πληροφορίες που σας αφορούν, επιλέγοντας τους σχετικούς συντελεστές του ακινήτου (πρόσοψης, ορόφου, τ.μ., παλαιότητα κ.λπ.).

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα;

  • Οι κυκλικές ζώνες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα, οι γραμμικές με πορτοκαλί (σε κλίμακα 1:36.000 ή μεγαλύτερη) και με ετικέτα Όνομα Ζώνης-Τιμή (€/τ.μ.).
  • Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των ζωνών της αναπροσαρμογής του 2018 και της αναπροσαρμογής του 2021 με κουμπί στα δεξιά της οθόνης σας.
  • Εισάγετε διεύθυνση, τοπωνύμιο ή τον κωδικό ζώνης στο πεδίο αναζήτησης και πατώντας το μεγεθυντικό φακό εστιάζετε στη ζώνη ενδιαφέροντος.
  • Επιλέγοντας μια ζώνη, σε κλίμακα 1:72.000 ή μεγαλύτερη, εμφανίζεται παράθυρο με τις πληροφορίες της ζώνης, τον αντίστοιχο Πίνακα και Χάρτη του ΦΕΚ του Αντικειμενικού Συστήματος και τους ενημερωμένους συντελεστές εμπορικότητας. Η ενημερωμένη τιμή ζώνης εμφανίζεται στο χάρτη.
  • Η εφαρμογή υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για μεταβίβαση ακινήτων για συγκεκριμένα έντυπα ενεργοποιείται από το σχετικό κουμπί πάνω δεξιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού μπορώ να βρω το συμβόλαιο του σπιτιού μου;

Scroll to Top