Πώς βλέπω online την ασφαλιστική μου ικανότητα;

Στο Πληροφοριακό Σύστημα ΑΤΛΑΣ δίνεται η δυνατότητα πληροφόρησης για την Ασφαλιστική σας Ικανότητα. Για την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους ή συνταξιούχους, αρμόδιος είναι ο ασφαλιστικός σας φορέας στον οποίο και πρέπει ν’ απευθυνθείτε.

Υπογραμμίζεται ότι με Υπουργική Απόφαση «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», υπάρχουν κατηγορίες ανασφάλιστων πολιτών που έχουν δικαίωμα μηδενικής συμμετοχής στην φαρμακευτική αγωγή κι επίσης εξαιρούνται από το κόστος του 1€ ανά συνταγή.

Πώς να δω την ασφαλιστική ικανότητα;

Για να δείτε την ασφαλιστική σας ικανότητα, μπείτε ΕΔΩ (ΕΙΚΟΝΑ 1). Η πρόσβαση γίνεται είτε με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙSnet της ΑΑΔΕ είτε με τη χρήση κωδικών eIDAS, αναλόγως του τι θα επιλέξετε.

Σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ σας (Πώς να βρω online το ΑΜΚΑ μου; ).

Εφόσον συμπληρώσετε τα στοιχεία σας σωστά, θα παρουσιαστούν στην οθόνη του υπολογιστή σας τα στοιχεία σας και η ασφαλιστική σας ικανότητα και κατάσταση (ενδεικτικά η ΕΙΚΟΝΑ 2).

ΕΙΚΟΝΑ 1
ΕΙΚΟΝΑ 2

Ασφαλιστική ικανότητα μη Μισθωτών

Εν τω μεταξύ, σε λειτουργία έχει τεθεί και νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ, όπου οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που για οποιονδήποτε λόγο δεν λαμβάνουν εγκαίρως ασφαλιστική ικανότητα να μπορούν να υποβάλλουν αίτημα και να τους αποδίδεται άμεσα εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και η είσοδος πραγματοποιείται με χρήση κωδικών TAXISNET και καταχώριση του ΑΜΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μπορώ να δω τα ένσημά μου online;

Scroll to Top