Πώς βγάζω πιστοποιητικό γέννησης online;

Μέσω gov.gr μπορείτε πλέον να εκδώσετε το πιστοποιητικό γέννησης για εσάς ή τα παιδιά σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet. Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση του πιστοποιητικού άμεσα ηλεκτρονικά, μπορείτε να το εκδώσετε σε δεύτερο χρόνο μέσω ΚΕΠ ή του Δήμου στον οποίο είστε δημότης. Σημειώνεται πως η εν λόγω υπηρεσία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για όλους τους Δήμους της χώρας.

Μπορείτε, ωστόσο, να κλείσετε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive, για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης. (βλ.: Πώς κλείνω ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive; )

Βήμα – βήμα η διαδικασία για να βγάλετε πιστοποιητικό γέννησης μέσω gov:

1. Αρχικά μπείτε στο gov.gr ΕΔΩ και πατήστε «Είσοδος στην Υπηρεσία». Εναλλακτικά μπορείτε απ’ ευθείας να πατήσετε ΕΔΩ κι επιλέξτε «Σύνδεση». Στη συνέχεια πληκτρολογήστε τους κωδικούς TAXISnet και πατήστε «Σύνδεση» και «Αποστολή» (ΕΙΚΟΝΕΣ 1-2).

ΕΙΚΟΝΑ 1
ΕΙΚΟΝΑ 2

2. Στην επόμενη σελίδα γίνεται μία πιστοποίηση των στοιχείων σας (ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ). Επιλέξτε «Συνέχεια» και ξανά «Συνέχεια» στην δεύτερη σελίδα με τα προσωπικά σας στοιχεία (αναγράφονται πατρώνυμο, μητρώνυμο κ.λπ.).

3. Ύστερα θα εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σας η παρακάτω εικόνα (ΕΙΚΟΝΑ 3), όπου επιλέγετε ποιον αφορά το πιστοποιητικό που θέλετε να εκδώσετε. Επιλέξτε ό,τι θέλετε και κλικάρετε το κουμπί «Συνέχεια».

ΕΙΚΟΝΑ 3

4. Αφού επιλέξετε αν θέλετε το πιστοποιητικό για εσάς ή για το παιδί σας, γίνεται μία προεπισκόπηση των στοιχείων του πιστοποιητικού σας. Επιλέξτε «Έκδοση» (ΕΙΚΟΝΑ 4) και είστε σχεδόν έτοιμοι.

ΕΙΚΟΝΑ 4

5. Το μόνο που μένει πλέον να κάνετε είναι να πατήστε «Λήψη αρχείου» (ΕΙΚΟΝΑ 5).

ΕΙΚΟΝΑ 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς βγάζω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης online;

Scroll to Top