Πώς βγάζω online ιατρικές εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας;

Την δυνατότητα να εκδώσουν ψηφιακά ιατρικε΄ς εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας έχουν οι πολίτες μέσω των νέων υπηρεσιών του gov.gr και της εφαρμογής MyHealth. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ψηφιακό φάκελο υγείας που περιλαμβάνει το ιστορικό του κάθε ασθενή και για την πρόσβασή του, ο πολίτης χρειάζεται τον ΑΜΚΑ του.

Τα ψηφιακά αντίγραφα περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες των αντίστοιχων εγγράφων κι έχουν την ίδια ισχύ.

Πού βλέπω τις ιατρικές εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας μου;

Η προβολή και έκδοση των ιατρικών εξετάσεων και των βεβαιώσεων νοσηλείας γίνεται από σχετικές καρτέλες της εφαρμογής MyHealth, που διατίθεται ήδη για κινητά με λογισμικό iOS και Android. Μοναδική προϋπόθεση για τη χρήση της είναι η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση (βλ. επίσης: Πώς κάνω εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση; ).

Για την πρόσβασή σας στην εφαρμογή MyHealth, μπείτε ΕΔΩ. Η ταυτοποίηση γίνεται με τους κωδικούς TAXISnet και με τη καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP), ο οποίος αποστέλλεται στο κινητό που έχετε επιβεβαιώσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (βλ. επίσης: Πώς κάνω πιστοποίηση του κινητού τηλεφώνου μου στο taxisnet; )

Υπενθυμίζεται ότι, το MyHealth ήδη παρέχει πρόσβαση σε ιατρικές συνταγές, παραπεμπτικά, βεβαιώσεις και ραντεβού πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ προσεχώς θα προστεθούν τα αποτελέσματα απεικονιστικών εξετάσεων και η δυνατότητα προβολής του ιατρικού ιστορικού από τον προσωπικό ιατρό και εκάστοτε θεράποντα ιατρό με τη συγκατάθεση του ασθενούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς βγάζω ιατρική βεβαίωση από το myHealth;

Scroll to Top