Πώς βγάζω online άδεια πολιτικού γάμου;

Μέσω του gov.gr έχουν την δυνατότητα οι πολίτες να εκδίδουν την άδεια του πολιτικού γάμου τους. Η αίτηση γίνεται ψηφιακά προς τον Δήμο τους για έκδοση της άδειας πολιτικού γάμου, την οποία παραλαμβάνουν στην προσωπική τους θυρίδα (my.gov.gr). Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Οικογένεια» και την υποενότητα «Γάμος / συμβίωση» (πατήστε ΕΔΩ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ολοκληρώσουν όλα τα διαδικαστικά που απαιτούνται για την τέλεση πολιτικού γάμου ως εξής:

  1. Οποιοσδήποτε από τους δύο μελλοντικούς συζύγους εισέρχεται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας κωδικούς TAXISnet ή web banking
  2. Συμπληρώνει τα στοιχεία του, τα στοιχεία του/της μελλοντικού/ης συζύγου κι επισυνάπτει τη σελίδα της εφημερίδας που δημοσιεύτηκε η αναγγελία του γάμου, καθώς κι ένα αποδεικτικό της μόνιμης κατοικίας
  3. Εκδίδει και πληρώνει το σχετικό ηλεκτρονικό παράβολο και
  4. Υποβάλλει την αίτηση

Η άδεια εκδίδεται ύστερα από επτά (7) ημερολογιακές ημέρες, ώστε να υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για υποβολή καταγγελιών. Αφού εκδοθεί, αποστέλλεται στη θυρίδα του πολίτη (my.gov.gr), ο οποίος ενημερώνεται μέσω e-mail και γραπτού μηνύματος στο κινητό του (SMS).

Η ψηφιακή υπηρεσία παρέχεται μέσω των θυρίδων των Δήμων στο gov.gr. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τους Δήμους που έχουν ενταχθεί στο gov.gr στο https://aitiseis-dhmoi.services.gov.gr/dhmoi/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μπαίνω στην ηλεκτρονική θυρίδα μου στο gov.gr;

Scroll to Top