Πώς βγάζω φορολογική ενημερότητα online;

Αρκετές φορές, εάν κάνετε συναλλαγές με το Δημόσιο, είναι πιθανό από μία Υπηρεσία να σας ζητηθεί η φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή σας. Μία διαδικασία, την οποία συνήθως αναθέτετε στον λογιστή σας, ωστόσο είναι αρκετά απλή να την κάνετε και μόνοι σας διαδικτυακά, χωρίς καν να επισκεφτείτε την Εφορία. Αρκεί απλώς ν’ ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα.

Πώς βγάζω φορολογική ενημερότητα μέσω TAXISnet;

1.Μπείτε στην εφαρμογή του TAXISnet, πατώντας ΕΔΩ και συμπληρώστε τα στοιχεία εισόδου σας απ’ το TAXISnet (ΕΙΚΟΝΑ 1).

ΕΙΚΟΝΑ 1

2.Στην επόμενη σελίδα, ουσιαστικά έχετε μόνο μία επιλογή (Κ1 – Υποβολή αίτησης αποδεικτικού ενημερότητας για χρέη προς το Δημόσιο). Στην επιλογή αυτή επιλέξτε «Συνέχεια» (ΕΙΚΟΝΑ 2).

ΕΙΚΟΝΑ 2

3.Στη συνέχεια τα στοιχεία σας συμπληρώνονται αυτόματα, ωστόσο, εσείς πρέπει (από 4 επιλογές) να επιλέξετε τον λόγο για τον οποίο ζητάτε την ενημερότητα, τον Φορέα στον οποίο θα κατατεθεί και να πατήσετε «Υποβολή» (ΕΙΚΟΝΑ 3).

ΕΙΚΟΝΑ 3

Αναλόγως των επιλογών σας, είναι πιθανό να σας ζητηθεί ένα επιπλέον στοιχείο (σ.σ. Τίτλου Πληρωμής), όπου για παράδειγμα καταγράφετε τα στοιχεία του τιμολογίου σας (είδος παραστατικού, αριθμό, ημερομηνία κ.λπ.).

4.Ύστερα, θα εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σας η επιλογή να εκτυπώσετε την ενημερότητα (εφόσον μπορείτε να βγάλετε), πατώντας «Εκτύπωση». (ΕΙΚΟΝΑ 4).

ΕΙΚΟΝΑ 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτύπωση Ε1: Πώς εκτυπώνω το Εκκαθαριστικό της Εφορίας;

Scroll to Top