Πώς βάζω την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μου;

Στο κινητό μας μπορούμε να έχουμε πλέον την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, για χρήση μόνο στο εσωτερικό της χώρας, μέσω της εφαρμογής wallet του gov.gr, το οποίο είναι διαθέσιμο στα λογισμικά iOS και Android ή μέσω του wallet.gov.gr. Για να «κατεβάσετε» την ταυτότητά σας ή το δίπλωμα στο κινητό σας, αρχικά θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή wallet του gov.gr.

Στη συνέχεια πραγματοποιήστε είσοδο στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας στο TAXISnet. Ύστερα θα σας ζητηθεί ένας κωδικός μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα σε σας (Δείτε πώς θα κάνετε πιστοποίηση του κινητού σας από ΕΔΩ).

Στο επόμενο βήμα πρέπει να δώσετε άδεια να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή, οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία της λόγω του μηχανισμού συγκατάθεσης σε περίπτωση επαλήθευσης ενός ψηφιακού εγγράφου.

Αφού μπείτε στο περιβάλλον της εφαρμογής, επιλέξτε το έγγραφο (ταυτότητα ή δίπλωμα) που επιθυμείτε να «κατεβάσετε» και συμπληρώστε στην εφαρμογή τον νέο κωδικό μίας χρήσης (OTP – One Time Password) που ήρθε σε SMS στο κινητό σας. Αυτομάτως, πλέον, το έγγραφο που επιλέξατε αποθηκεύτηκε στην εφαρμογή και στο wallet του κινητού σας.

Υπογραφή εγγράφων μέσω docs.gov.gr

Μέσω του Gov.gr Wallet μπορείτε επίσης να υπογράψετε ταχύτερα και ασφαλέστερα τα έγγραφά σας. Συγκεκριμένα, μέσω του docs.gov.gr, εφόσον έχετε «κατεβάσει» στην εφαρμογή την ταυτότητά σας, μπορείτε να επιλέξετε και να εγκρίνετε την έκδοση ενός ψηφιακού εγγράφου μέσω της εφαρμογής.

Προσοχή: Μπορείτε ν’ αποθηκεύσετε τα ψηφιακά αντίγραφα ΜΟΝΟ σε μία συσκευή. Σε περίπτωση που τα αποθηκεύσετε σε δεύτερη συσκευή, τότε τα προηγούμενα ψηφιακά αντίγραφα ανακαλούνται αυτόματα.

Σημείωση: Το ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας ΔΕΝ συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πτήσεις εσωτερικού, αλλά όχι σε διεθνείς πτήσεις ή σε μετακινήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τί κάνω αν χάσω την ταυτότητά μου;

Scroll to Top