Πώς θα δω αν δικαιούμαι κοινωνικό τιμολόγιο; Πότε γίνονται αιτήσεις;

Τον Σεπτέμβριο συνηθίζεται να γίνονται οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), μία παροχή που προσφέρεται από τους παρόχους σε ευάλωτες ομάδες. Οι αιτήσεις γίνονται συνήθως προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου κι ελέγχονται με βάση την τελευταία φορολογική δήλωση του αιτούντος. Ως κριτήρια τίθενται το εισόδημα και η σύνθεση του νοικοκυριού. Για να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του ΚΟΤ, η ΗΔΙΚΑ έχει αναπτύξει σχετική εφαρμογή.

Η διαδικασία των περισσότερων αιτήσεων γίνεται μεν τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, έχετε την δυνατότητα να κάνετε νέα αίτηση οποιαδήποτε στιγμή, αφού πρώτα ακυρώσετε την ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε φορά που γίνεται φορολογική δήλωση, εντός διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, πρέπει να υποβάλλετε νέα αίτηση, διαφορετικά μένετε εκτός ΚΟΤ.

Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι ΚΟΤ;

  1. Αρχικά μπείτε στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, πατώντας ΕΔΩ κι επιλέξτε «Συνέχεια στο TAXISnet», όπου θα πρέπει να συμπληρώσετε τους κωδικούς σας εισόδου στο TAXISnet.
  2. Αφού κάνετε είσοδο, θα σας ζητηθεί ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ σας. Συμπληρώστε τα και πιέστε «Είσοδος».
  3. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση (εάν έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ επιλέξτε ΚΟΤ-Α, διαφορετικά ΚΟΤ-Β).
  4. Τα περισσότερα στοιχεία σας αντλούνται αυτόματα, ωστόσο πρέπει να συμπληρώσετε ορισμένα από αυτά (αριθμό παροχής, τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο και e-mail).
  5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες συναινέσεις κι έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να δείτε αν είστε δικαιούχος ή όχι.
  6. Εφόσον έχετε συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα πεδία, μπορείτε πατώντας «Υποβολή αίτησης» να υποβάλλετε αίτηση. Εάν πληροίτε τα κριτήρια, εμφανίζεται το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ. Σε αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης.
Scroll to Top