Πώς να δείτε τηλεόραση χωρίς αποκωδικοποιητή;

Πάνε οι εποχές που τα κανάλια της τηλεόρασης ήταν μία παροχή που δεν κόστιζε κι έπιανες κανάλια μέσω κεραίας και μόνο. Τα τελευταία χρόνια, οι χρήστες των τηλεοράσεων πληρώνουν είτε το κόστος του αποκωδικοποιητή, είτε πλατφόρμες και συνδρομητικά κανάλια ή δορυφορική τηλεόραση με κανάλια απ’ όλο τον κόσμο. Βέβαια, πλέον οι τηλεοράσεις προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε πακτωλό ταινιών, σειρών και εμπομπών.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος ψάχνει τρόπο να δει τηλεόραση χωρίς να διαθέτει αποκωδικοποιητή ή άλλου είδους εξοπλισμό. Πλέον η τεχνολογία προσφέρει απλόχερα διάφορους τρόπους προς αυτή την κατεύθυνση. Το πιο βασικό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε τηλεόραση σε άλλου είδους συσκευές (κινητά, υπολογιστές, τάμπλετ κ.λπ.), χωρίς να χρειάζεστε κεραία ή τηλεοπτικό σήμα, πόσο μάλλον αποκωδικοποιητή. Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιες εφαρμογές (apps) που βοηθούν να δει κάποιος τηλεόραση.

Τηλεόραση μέσω ίντερνετ

Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος πλέον ο τρόπος παρακολούθησης ενός προγράμματος τηλεόρασης μέσω ίντερνετ. Πάνω κάτω, όλα τα κανάλια μεταδίδουν το πρόγραμμά τους και μέσω internet. Συνεπώς, μπορείτε να βλέπετε τηλεόραση με το laptop σας ή τον υπολογιστή σας, κάτι που βέβαια δυσκολεύει το… παλιό καλό ζάπινγκ. Σε αυτή την περίπτωση, ιδανικά συνδέστε το laptop σας με την τηλεόραση (με καλώδιο HDMI), για να απολαύσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε στη… μεγάλη οθόνη.

Τηλεόραση με κεραία

Σε κάποιες περιοχές που δεν υπάρχει ψηφιακό σήμα, πιθανότατα μπορείτε να συνδέσετε την τηλεόρασή σας με την κεραία, με τον παλιό κλασσικό τρόπο. Ωστόσο, τα κανάλια που θα έχετε διαθέσιμα θα είναι πολύ περιορισμένα (αυτά της Πανελλήνιας εμβέλειας και ίσως κάποια Περιφερειακά).

Scroll to Top