Πώς λειτουργεί η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας;

Σε λειτουργία έχει τεθεί η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας που μπορεί ν’ αποθηκεύεται και στο κινητό τηλέφωνο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αποδεικτικό στοιχείο που αφορά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς οι ανάπηροι πολίτες ν’ αναζητούν συνεχώς καινούρια πιστοποιητικά αναπηρίας για κάθε επαφή τους με το Δημόσιο.

Η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας λειτουργεί όπως το φοιτητικό πάσο, αποδεικνύοντας την ταυτότητα του κατόχου της και την ιδιότητά του ως ατόμου με αναπηρία έναντι κάθε δημόσιας Αρχής και τρίτου.

Οι κάτοχοι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας την ως δικαιολογητικό αντί της πιστοποίησης αναπηρίας, χωρίς ν’ απαιτείται να μοιραστούν ευαίσθητα προσωπικά –και ιδίως ιατρικά- δεδομένα. Η Κάρτα Αναπηρίας εκδίδεται ως εκτυπώσιμο έγγραφο. Είναι διαθέσιμη και ως ψηφιακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, αποτελώντας το τρίτο ταυτοποιητικό έγγραφο που μπαίνει στο Gov.gr Wallet.

Παράλληλα με την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας ενεργοποιήθηκε και το Μητρώο Αναπηρίας (Διαβάστε Επίσης: Ποιοι εντάσσονται στο Μητρώο ατόμων με αναπηρία; ).

Τί είναι το Μητρώο Παροχών Αναπηρίας;

Στο Μητρώο Παροχών Αναπηρίας ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βρει συγκεντρωμένες όλες τις παροχές αναπηρίας όλων των Υπουργείων και των φορέων τους, αλλά και όλες τις δομές αναπηρίας όλης της χώρας.

Scroll to Top