Πώς κάνω Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) στην ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ);

Εφάπαξ παροχή ύψους 300 ευρώ δικαιούνται οι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ), όπως προβλέπει ο Νόμος «Δουλειές Ξανά» (Ν.4921/2022). Βάσει του Ψηφιακού ΑΣΔ, οι άνεργοι θα μπορούν να κατευθυνθούν σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους και εύρεσης εργασίας.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος της νέας παροχής, εκτός από την κατάρτιση του Ψηφιακού ΑΣΔ, πρέπει: Να έχει εισόδημα έως 16.000 ευρώ εάν είναι άγαμος, 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμος (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο) ή 27.000 ευρώ εάν αποτελεί μονογονεϊκή οικογένεια (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο).

Πώς κάνω Ψηφιακό το Ατομικό Σχέδιο Δράσης μου;

Όσοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό. Η διαδικασία γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-services) της ΔΥΠΑ. Στην υπηρεσία κάνετε είσοδο με κωδικούς TAXISnet. Στη συνέχεια επικαιροποιείτε το ΑΣΔ σας, ώστε να μετατραπεί σε Ψηφιακό.

Πώς κάνω Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης;

Όσοι δεν έχουν καταρτίσει ΑΣΔ, πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε διά ζώσης.

  • Για να κλείσετε ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης, μπείτε ΕΔΩ.
  • Για διά ζώσης ραντεβού, πρέπει να στείλετε email στο ΚΠΑ2 της περιοχής σας ή να τηλεφωνήσετε στο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555.

Βήμα – βήμα η διαδικασία για την καταβολή της παροχής:

  • Μπείτε στην εφαρμογή του gov.gr με τους κωδικούς σας TAXISnet (πατήστε ΕΔΩ). Σημαντική σημείωση: Μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 5 έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ μπορούν να εισέλθουν.
  • Επικαιροποιήστε ή καταχωρίστε τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού σας (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή σας κατάσταση.
  • Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα, ενώ γίνεται διασταύρωση με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ).
  • Η καταβολή γίνεται αυτόματα στον λογαριασμό που δηλώσατε μερικές ημέρες μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μπορώ να δω σε ποιον ΟΑΕΔ ανήκω;

Scroll to Top