Πώς κάνω πιστοποίηση του κινητού τηλεφώνου μου στο taxisnet;

Με την ψηφιοποίηση να κάνει γοργά βήματα στην Ελλάδα και το gov.gr να μπαίνει όλο και πιο ενεργά στη ζωή μας, μία από τις διαδικασίες που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε, προκειμένου να κάνετε πιο εύκολη και άνετη την πρόσβασή σας στις υπηρεσίες του gov.gr, είναι η πιστοποίηση του κινητού τηλεφώνου σας στο taxisnet.

Η διαδικασία αυτή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αρκεί ν’ ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Η όλη διαδικασία γίνεται στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), που είναι προσβάσιμο από ΕΔΩ.
 2. Στη σελίδα αυτή, στο κάτω μέρος της, πατήστε «Είσοδος στην Υπηρεσία» και στην επόμενη σελίδα καταχωρίστε τους προσωπικούς σας κωδικούς του taxisnet.
 3. Στην επόμενη σελίδα, εάν το επιθυμείτε και αφού διαβάσετε το κειμενάκι, θα τικάρετε την επιλογή «Ενημερώθηκα για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» στο κάτω μέρος της σελίδας και θα πατήσετε «Συνέχεια», όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Από εκεί και πέρα εισέρχεστε στην σελίδα, όπου μπορείτε να κάνετε πιστοποίηση του κινητού σας, της διεύθυνσης κατοικίας σας, του e-mail σας, αλλά και του σταθερού τηλεφώνου σας.

Ας δούμε, όμως, τα βήματα για το κινητό τηλέφωνο:

 1. Πατώντας την επιλογή «Δήλωση-Επιβεβαίωση αριθμού κινητού τηλεφώνου» σας ανοίγει ένα νέο υπό-παράθυρο, στο οποίο θα δηλώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Στο κινητό σας θα λάβετε έναν κωδικό μιας χρήσης με SMS για την επαλήθευση κατοχής του.
 2. Αφού πληκτρολογήσετε τον εξαψήφιο κωδικό, τικάρετε την επιλογή «Συνέχεια» κι επιβεβαιώνετε την κατοχή του αριθμού με:
  -πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας
  -πιστωτικό ίδρυμα, στο οποίο έχετε δηλώσει τον αριθμό σας.
  Σημείωση: Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα Κ.Ε.Π.
 3. Στη συνέχεια επιλέξτε «Ολοκλήρωση δήλωσης» και είστε έτοιμοι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε αριθμός τηλεφώνου μπορεί να δηλωθεί μόνο μία φορά.

Σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων επικοινωνίας σας οφείλετε να ενημερώσετε το ΕΜΕπ μέσα σε 30 ημέρες από τη μεταβολή τους. Το δε ιστορικό μεταβολών των στοιχείων σας στο ΕΜΕπ, διατηρείται για 20 χρόνια.

Πιστοποίηση e-mail και διεύθυνσης στο taxisnet

Από την ίδια σελίδα μπορείτε να κάνετε πιστοποίηση και άλλων στοιχείων, όπως της διεύθυνσης κατοικίας σας, του e-mail σας, αλλά και του σταθερού τηλεφώνου σας. Ακολουθώντας τα βήματα που ακολουθήσατε για το κινητό σας (βλ. παραπάνω), καταχωρείτε τα στοιχεία που επιθυμείτε.

Ως προς το e-mail, για παράδειγμα, κάνετε τα εξής:

 1. Επιλέγετε «Δήλωση διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».
 2. Στο υπό-παράθυρο που σας ανοίγει βάζετε το e-mail σας και πατάτε «Ολοκλήρωση».
 3. Στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο «Οριστικοποίηση».
 4. Για την οριστικοποίηση των στοιχείων, θ’ απαιτηθεί νέα επαλήθευση μέσω SMS. Πατήστε «Αποστολή Κωδικού», συμπληρώστε τον κωδικό που λάβατε και πατήστε «Επαλήθευση/Ολοκλήρωση».

Για να ολοκληρωθεί και τυπικά η ενημέρωση του e-mail σας, θα πρέπει επίσης να πατήσετε τον σύνδεσμο που σας έχει αποσταλεί στο email που δηλώσατε. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο σύνδεσμος είναι σε ισχύ για 24 ώρες.

Κλείνοντας, αφού πατήσετε τον σύνδεσμο στο e-mail σας, θα οδηγηθείτε σε μία σελίδα, όπου -εάν όλα έχουν γίνει σωστά- θα σας λέει το παρακάτω μήνυμα:

Πώς αλλάζω το κινητό που έχω δηλώσει στο taxisnet;

Για μεταβολή του κινητού σας αριθμού στο taxisnet, ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα, με τη διαφορά ότι για να ξεκινήσετε τη δήλωση θα πατήσετε την επιλογή «Μεταβολή αριθμού κινητού τηλεφώνου». Αντιστοίχως και για τη μεταβολή του e-mail, θα κλικάρετε την επιλογή «Μεταβολή email».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ποιον ανήκει ο αριθμός που με κάλεσε;

Scroll to Top