Πώς κάνω ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας με την ΑΑΔΕ;

Πολίτες και νομικά πρόσωπα οφείλουν να επικαιροποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κυρίως δε σε περίπτωση αλλαγών, τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους στην ΑΑΔΕ/Εφορία. Για την ηλεκτρονική επικοινωνία με την Δημόσια Υπηρεσία, πρέπει να συμπληρώστε -εάν δεν το έχετε ήδη κάνει- τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνά σας (Κινητό & Σταθερό). Η διαδικασία γίνεται μέσω του myAADE ή και του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Για την ηλεκτρονική επικοινωνία με την ΑΑΔΕ μπορείτε να δηλώσετε:

  • Τον αριθμό του κινητού και του σταθερού σας τηλεφώνου.
  • Το Προσωπικό σας e-mail, στο οποίο έχετε άμεση πρόσβαση.
  • Το e-mail του «Βοηθού» σας, δηλαδή του προσώπου που σας βοηθά στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών σας (επιλέγοντας τη σχέση σας από λίστα ρόλων, όπως λογιστής, σύμβουλος, συγγενής/οικείο πρόσωπο).

Κατά τη συμπλήρωση του αριθμού κινητού τηλεφώνου, του προσωπικού e-mail και του e-mail Βοηθού, τα στοιχεία επιβεβαιώνονται με την αποστολή 6ψήφιου κωδικού (αντίστοιχα στο δηλωμένο τηλέφωνο ή στο e-mail).

Βήμα-βήμα πώς ενημερώνω τα στοιχεία επικοινωνίας με την ΑΑΔΕ:

  • Μπείτε στην πλατφόρμα της myAADE, πατώντας ΕΔΩ.
  • Επιλέξτε το κουμπί «Μητρώο & Επικοινωνία», όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 1, και κάντε σύνδεση με τους κωδικούς σας TAXISnet (ΕΙΚΟΝΑ 2).
ΕΙΚΟΝΑ 1
ΕΙΚΟΝΑ 2
  • Στην επόμενη σελίδα που θα εμφανιστεί στον υπολογιστή σας, επιλέγετε τα «Στοιχεία Επικοινωνίας», όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 3.
ΕΙΚΟΝΑ 3
  • Στη συνέχεια, στο κάτω μέρος της σελίδας, συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, μετά τικάρετε το «Πιστοποιώ την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων» και πατάτε «Αποθήκευση επιβεβαίωσης» (ΕΙΚΟΝΑ 4).
ΕΙΚΟΝΑ 4

Αν έχετε ήδη δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), μπορείτε να επικαιροποίησετε τα στοιχεία σας στο myAADE επιλέγοντας «Συγχρονισμός από ΕΜΕπ».

Αν δεν έχετε ήδη δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, μπορείτε να το κάνετε από ΕΔΩ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς κάνω πιστοποίηση του κινητού τηλεφώνου και του e-mail μου στο taxisnet;)

Scroll to Top