Πώς κάνω εγγραφή ή επανεγγραφή στο TAXISnet;

Με στόχο την διευκόλυνση των πολιτών να ρυθμίζουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος με εύκολο και γρήγορο τρόπο, η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων λειτουργεί την πλατφόρμα / πληροφοριακό σύστημα εν ονόματι TAXISnet. Με τη δημιουργία λογαριασμού TAXISnet μπορείτε να έχετε πρόσβαση όχι μόνο σε φορολογικές υπηρεσίες, αλλά και σε πολλές άλλες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης και της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr.

Η εγγραφή γίνεται σε 3 γενικά βήματα:

  1. Υποβολή αίτησης (ηλεκτρονικά) με τα απαραίτητα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, e-mail, αριθμό κινητού τηλεφώνου, αριθμό ταυτότητας, λογαριασμό IBAN), όπου δημιουργείτε το όνομα χρήστη (username) και τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης (password) σας στην υπηρεσία.
  2. Μετά την επιτυχή υποβολή της αίτησης θα παραλάβετε έναν κλειδάριθμο. Η παραλαβή μπορεί να γίνει από την αρμόδια ΔΟΥ/Εφορία ή, σε περίπτωση φυσικών προσώπων, ηλεκτρονικά μέσω SMS και email.α
  3. Για την ενεργοποίηση θα χρειαστείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό, καθώς και τον κλειδάριθμο.

Βήμα – βήμα πώς γίνεται η εγγραφή στο TAXISnet

1. Αρχικά μπείτε στο gov.gr ΕΔΩ και πατήστε «Είσοδος στην Υπηρεσία». Εναλλακτικά μπορείτε απ’ ευθείας να πατήσετε ΕΔΩ.

2. Στην επόμενη σελίδα (βλ. ΕΙΚΟΝΑ 1) επιλέγετε -βάσει του τί θέλετε να κάνετε- μία από τις τέσσερις διαθέσιμες επιλογές. Για εγγραφή πατήστε την επιλογή «Αρχική Εγγραφή».

ΕΙΚΟΝΑ 1

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επιλέξτε «Επανεγγραφή» στην περίπτωση που είστε ήδη χρήστης του TAXISnet, αλλά έχετε ξεχάσει τα στοιχεία εισόδου σας. Για την επανεγγραφή σας θ’ ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτήν της αρχικής εγγραφής.

3. Επιλέξτε Φυσικό πρόσωπο στην περίπτωση που επιθυμείτε να εγγραφείτε ως φυσικό πρόσωπο στις υπηρεσίες του TAXISnet.

4. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην οθόνη σας η παρακάτω σελίδα (βλ. ΕΙΚΟΝΑ 2), όπου θα κληθείτε να συμπληρώσετε υποχρεωτικά τα στοιχεία σας, καθώς επίσης το επιθυμητό όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να ορίσετε.

ΕΙΚΟΝΑ 2

5. Στο πεδίο e-mail αυστηρά συμπληρώστε το προσωπικό σας e-mail και όχι κάποιου τρίτου. Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στα εισερχόμενά του, ώστε να γίνει η επιβεβαίωσή του.

6. Αφού συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία σας, τικάρετε την επιλογή «Αποδέχομαι τα ανωτέρω» και γράφετε τους χαρακτήρες που φαίνοναι στην ειδική εικόνα. Αν οι χαρακτήρες δεν είναι ευδιάκριτοι πατήστε το εικονίδιο στα δεξιά της εικόνας, για να δοκιμάσετε ξανά.

7. Τέλος πατήστε το κουμπί «Υποβολή». Σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωσης των στοιχείων, θα εμφανιστεί κατάλληλο μήνυμα.

8. Ακολούθως θα λάβετε τον κλειδάριθμο σε δύο τμήματα: το πρώτο τμήμα ψηφίων (συμπεριλαμβάνονται και οι παύλες) θα σας αποσταλεί στο e-mail που δηλώσατε, το δε δεύτερο τμήμα πέντε (5) ψηφίων θα σας αποσταλεί στο κινητό που δηλώσατε. Συμπληρώνετε ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ τα ψηφία που λάβατε τόσο στο e-mail όσο και στο κινητό σας (πρώτα τα στοιχεία από το e-mail και ύστερα από το κινητό) κι έχετε πλέον τον κλειδάριθμό σας.

Σχεδόν τελειώσατε…

9. Ενεργοποίηση λογαριασμού: Θα πρέπει τώρα να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Μπείτε ξανά στις Υπηρεσίες Πιστοποίησης (ΕΔΩ) κι επιλέξτε «Ενεργοποίηση». Στην επόμενη σελίδα (βλ. ΕΙΚΟΝΑ 3), συμπληρώστε τα στοιχεία σας (username, κωδικό, ΑΦΜ, κλειδάριθμο και τους χαρακτήρες της ειδικής εικόνας), επιλέξτε «Επόμενο» και ο λογαριασμός σας έχει ενεργοποιηθεί.

ΕΙΚΟΝΑ 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς κάνω πιστοποίηση του κινητού τηλεφώνου μου στο taxisnet;

Scroll to Top