Πώς αλλάζω τον κωδικό πρόσβασης στο TAXISnet;

Προσπαθείτε να μπείτε στο TAXISnet, αλλά έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης; Μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα ένα νέο κωδικό, για τον οποίο θα χρειαστείτε το username (όνομα χρήστη) σας, αλλά κι έναν κλειδάριθμο, ο οποίος είναι ο αριθμός που σας δόθηκε κατά την πιστοποίησή σας στη ΔΟΥ/Εφορία. Αν δεν έχετε κάποιο από τα δύο ή και τα δύο στοιχεία αυτά, τότε θα πρέπει να κάνετε αίτηση επανεγγραφής (βλ. Πώς κάνω εγγραφή ή επανεγγραφή στο TAXISnet; ).

Εφόσον, όμως, θυμάστε το username και τον κλειδάριθμο, θα πρέπει ν’ ακολουθήσετε τα εξής απλά βήματα:

1. Αρχικά μπείτε στο gov.gr ΕΔΩ και πατήστε «Είσοδος στην Υπηρεσία». Εναλλακτικά μπορείτε απ’ ευθείας να πατήσετε ΕΔΩ.

2. Επιλέξτε «Ξέχασα τον κωδικό μου», όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 1.

ΕΙΚΟΝΑ 1

Στη συνέχεια θα μεταβείτε στην σελίδα, όπου θα σας ζητηθούν τα απαραίτητα στοιχεία, όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 2.

ΕΙΚΟΝΑ 2

3. Συμπληρώστε υποχρεωτικά όλα τα πεδία, ως εξής:

Username: Το όνομα χρήστη (username) που επιλέξατε κατά την εγγραφή σας στο TAXISnet.

Κλειδάριθμος: Ο κλειδάριθμος είναι ο αριθμός που σας δόθηκε κατά την πιστοποίησή σας στη ΔΟΥ. Συμπληρώστε τον με ακρίβεια, συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες.

Νέος Κωδικός (password): Πρέπει ν’ αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και να περιέχει τουλάχιστον 1 αριθμητικό χαρακτήρα, 1 κεφαλαίο αλφαβητικό χαρακτήρα, 1 πεζό αλφαβητικό χαρακτήρα και 1 ειδικό χαρακτήρα. Συμπληρώστε τον ίδιο κωδικό ξανά στο πεδίο Επιβεβαίωση νέου κωδικού

Χαρακτήρες εικόνας: Συμπληρώστε τους χαρακτήρες που διακρίνετε στην εικόνα. Αν οι χαρακτήρες δεν είναι ευδιάκριτοι πατήστε το εικονίδιο στα δεξιά της εικόνας, για ν’ αλλάξει η εικόνα.

4. Πατήστε το κουμπί «Υποβολή», όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 3, ώστε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Εάν όλα τα στοιχεία σας είναι σωστά, ο νέος κωδικός θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.

ΕΙΚΟΝΑ 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τί είναι ο κλειδάριθμος και τί διαφορά έχει με τον κωδικό πρόσβασης;

Scroll to Top