Θα Αηδιάσεις! Ο Λόγος Που Ο Καφές Των Αεροπλάνων Έχει Τόσο Άσχημη Γεύση Αποκαλύφθηκε!

Ίσως να το περιμένεις ότι ο καφές που σερβίρεται κατά τη διάρκεια των πτήσεων δεν θα είναι ιδιαίτερα καλός, όμως, όπως αποκαλύπτεται, οι λόγοι για τους οποίους ο καφές έχει τόσο απαίσια γεύση στους ουρανούς είναι κάτι περισσότερο από αηδιαστικοί.

Το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Reddit, έκανε την εξής ερώτηση σε ανθρώπους που εργάζονται σε αεροπορικές εταιρείες ανά τον πλανήτη: “Υπάρχουν κάποια μυστικά που οι επιβάτες δεν ξέρουν;” Οι πιο σκανδαλώδεις αποκαλύψεις είχαν να κάνουν με τον καφέ.

Ένας λόγος που ο καφές στα αεροσκάφη έχει τόσο άσχημη γεύση είναι, εν μέρει, το νερό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του.

flickr / lakafire15
flickr / lakafire15

Όπως εξηγεί ο χρήστης του Reddit MuddButt7, “μερικές φορές, το μηχάνημα που γεμίζει τη δεξαμενή του νερού από την οποία αντλείται το νερό που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των χεριών και την παρασκευή του καφέ, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μηχάνημα που χρησιμοποιείται για να γεμίζει το καζανάκι της τουαλέτας με το χαρακτηριστικό μπλέ (καθαριστικό) υγρό. Το ίδιο μηχάνημα που, επίσης, εκκενώνει την τοαλέτα”.

Τα μεταλλικά δοχεία που περιέχουν τον καφέ σπάνια πλένονται.

B/E Aerospace
B/E Aerospace

Όπως αναφέρει ο χρήστης WorsetoWorser στο Reddit, “Ο καφές είναι αηδιαστικός γιατί κανένας, ποτέ, δεν πλένει τα μεταλλικά δοχεία. Οι τοπικοί υπεύθυνοι σταθμών, που πληρώνονται πολύ λίγο, δεν θα μπορούσαν να νοιάζονται λιγότερο όσον αφορά την καθαριότητα των μεταλλικών δοχείων του καφέ”.

Σε ένα άρθρο που αναρτήθηκε στο Forbes, ο αρθρογράφος John Goglia υποστήριξε ότι ακόμα και όταν οι δεξαμενές του νερού τυπικά καθαρίζονται, εξακολουθούν παρ’ όλα αυτά να είναι πολύ βρώμικες.

Flickr / mazaletel
Flickr / mazaletel

“Ξεξινήσαμε μια διαδικασία καθαρισμού των δεξαμενών του νερού. Αυτό γίνεται τακτικά. Όμως είναι ξεκάθαρο σε όσους δουλεύουν σε αυτές τις ξεξαμενές και τις αντλίες τους ότι υπάρχει πολύ ίζημα στο όλο σύστημα… τόσο πολύ που μοιάζει με μια μικρή λίμνη αποβράσματος.”

Στο ίδιο άρθρο, ο Goglia προειδοποιεί ότι ο καφές των αεροπλάνων δεν είναι κατάλληλος για ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Wikimedia
Wikimedia

Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά σε εμάς αρέσει ο καφές δυνατός, σκέτος και με μια δόση… θανατηφόρας ασθένειας!

Δε γνωρίζουμε τι γίνεται με τις ελληνικές αεροπορικές, σίγουρα όμως, πολλοί από εσάς έχετε ταξιδέψει ή πρόκειται να ταξιδέψετε με διάφορες εταιρείες. Αν και η δόση καφέ που προσφέρεται είναι μικρή, προτιμήστε την πορτοκαλάδα από ‘δω και πέρα!

 

Scroll to Top