5+1 δωρεάν εφαρμογές για το τρέξιμο

Το τρέξιμο, ειδικά από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορωνοϊού και μετά, έχει αρχίσει και αναδεικνύεται σε κορυφαία επιλογή άθλησης -και- στη χώρα μας. Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν την άθληση για την έξοδό τους, πηγαίνοντας για τρέξιμο, το οποίο έχει σημαντικά οφέλη στην ψυχική και σωματική υγεία. Όσοι τρέχουν, όμως, τους αρέσει να… κρατάνε στατιστικά και για το λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί δεκάδες εφαρμογές κινητών. Οι εφαρμογές αυτές σας δίνουν και τη δυνατότητα να βάζετε στόχους, κάτι που προσφέρει έξτρα κίνητρο για να πηγαίνετε για τρέξιμο. Άλλες applications είναι καλύτερες για αρχάριους, άλλες καλύτερες για απώλεια βάρους και μερικές ενδείκνυνται για σοβαρούς δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Εάν οι εφαρμογές που έχουν τα κινητά σας ήδη εγκατεστημένες δε σας ικανοποιούν, τότε ρίξτε μία ματιά στις παρακάτω 5+1 δωρεάν εφαρμογές, που μπορεί να… «σας λύσουν τα πόδια»!

1. Strava

Το Strava είναι αρκετά δημοφιλές μεταξύ δρομέων, λόγω των προηγμένων δυνατοτήτων παρακολούθησης GPS. Παρέχει βασικά στατιστικά, όπως ρυθμό, υψόμετρο, απόσταση και παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού. Μπορείτε να μοιραστείτε τις επιδόσεις σας στο facebook. Συμβατή και σε IOS και σε Android.

2. Human

Εάν ψάχνετε μία εφαρμογή που θα σας δίνει και το σωστό κίνητρο, για να πάτε για τρέξιμο, τότε το Human είναι η σωστή επιλογή. Λειτουργεί ουσιαστικά στο παρασκήνιο του κινητού, παρακολουθώντας τις κινήσεις σας και τις βόλτες σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας με σχετικά μικρή κατανάλωση μπαταρίας. Συμβατή και σε IOS και σε Android.

3. Runcoach

Η ιδανική εφαρμογή για όσους χρειάζονται ένα πιο δομημένο πρόγραμμα προπόνησης και προετοιμασίας εν όψει αγώνων. Διαθέτει εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχους και δημιουργεί μία ρουτίνα προετοιμασίας για τον αγώνα σας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικά η εφαρμογή, το 25% όλων των χρηστών της επιτυγχάνει υψηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης εντός έξι μηνών και οι χρήστες της βελτιώνουν το χρόνο τερματισμού τους κατά 7%. Συμβατή και σε IOS και σε Android.

4. Runkeeper

Το Runkeeper παρακολουθεί τις διαδρομές σας και σας βοηθά να ορίσετε στόχους. Διαθέτει ενσωμάτωση Apple Music και Spotify και συγχρονίζεται ιδανικά με το Apple Watch, ώστε να μπορείτε να αφήσετε το τηλέφωνό σας στο σπίτι, ενώ πηγαίνετε για τρέξιμο. Μία από τις καινοτομίες της εφαρμογής είναι ότι σταδιακά ενημερώνει για την ταχύτητά σας, εάν για παράδειγμα έχετε επιβραδύνει, και σας ενθαρρύνει να επαναφέρετε τον ρυθμό σας. Συμβατή και σε IOS και σε Android.

5. Pacer

Μία κάπως διαφορετική εφαρμογή είναι το Pacer, καθώς πρόκειται για ένα βηματόμετρο ενσωματωμένο στο smartphone σας. Λειτουργεί στο παρασκήνιο, παρακολουθεί τα βήματά σας όλη την ημέρα και μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε με GPS για την προπόνησή σας. Συμβατή και σε IOS και σε Android.

+1. Garmin connect

Το τέλειο εργαλείο για την παρακολούθηση, την ανάλυση και την κοινοποίηση δραστηριοτήτων βελτίωσης της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Παρέχει εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια στατιστικά μέσων όρων για την υγεία σας, το ιστορικό παρακολούθησης των αγαπημένων δραστηριοτήτων σας και πολλά άλλα. Συμβατή και σε IOS και σε Android.

Scroll to Top